Tilburg Trofee voor John Wauben

08 februari 2018
Foto van wethouder Marcelle Hendrickx die de Tilburg Trofee aan John Wauben geeft

John Wauben uit Gilze en Rijen kreeg 7 februari de Tilburg Trofee voor zijn bijzondere inzet als ketenmanager van het Zorg- en Veiligheidshuis in Tilburg.

Locoburgemeester Marcelle Hendrickx reikte de Tilburg Trofee uit. De gelegenheid was het afscheid van John Wauben van het Zorg- en Veiligheidshuis, omdat hij met vervroegd pensioen gaat.

John Wauben (62) was vanaf de oprichting in 2002 15 jaar lang ketenmanager van het eerste Zorg- en Veiligheidshuis (ZVH) van Nederland, dat gevestigd was in Tilburg. Sinds vorig jaar is hij coördinator van het kennisknooppunt in het ZVH. Als ketenmanager van het eerste veiligheidshuis in Nederland heeft hij ervoor gezorgd dat het Tilburgse ZVH vanaf de start tot nu toonaangevend is in Nederland en zelfs over de landsgrenzen. Hij heeft vele werkbezoeken georganiseerd in het ZVH in Tilburg en veel organisaties in Nederland heeft hij ondersteund in hun keuze om ook een start te maken met het realiseren van een veiligheidshuis. Iedere provincie heeft nu één of meer veiligheidshuizen naar Tilburgs voorbeeld. John Wauben heeft ervoor gezorgd dat het ZVH in de loop der jaren is meegegroeid, zodat de toegevoegde waarde van deze wijze van samenwerken optimaal bleef. Het veiligheidslandschap zoals dat nu bestaat, heeft hij voor een belangrijk deel vormgegeven. Met zijn inspanningen heeft hij een wezenlijke en positieve bijdrage geleverd aan de maatschappelijke veiligheid en zorgomgeving van Tilburg en omgeving.