Tour-taptoe in centrum Tilburg op 27 oktober

23 oktober 2019
Vlaggen in de straten van Tilburg voor de bevrijding

(Foto: Regionaal Archief Tilburg, ingekleurd door Jan van Oevelen)

Veteranen, Schotse militairen van het Royal Regiment of Scotland en militairen van Pantserinfanteriebataljon Garderegiment Fuseliers Prinses Irene trekken 27 oktober met een tour-taptoe van oude legervoertuigen door het centrum.

Op de 27e is het 75 jaar geleden dat Tilburg werd bevrijd. De tour wordt vergezeld door fanfares en pipe bands. Vanaf 13:45 uur staan de voertuigen opgesteld langs de Burgemeester Brokxlaan. De Tour start om 14:30 uur vanaf de Burgemeester Brokxlaan richting de Heuvel. Rond 15:00 uur is er een flyby van 6 historische vliegtuigen.

Verkeersmaatregelen

Een aantal straten in de binnenstad is afgesloten. De zuidelijke rijbaan van de Burgemeester Brokxlaan vanaf het Burgemeester Stekelenburgplein t/m het NS-plein is dicht tussen 13:00 en 16:00 uur. Het NS-plein is niet bereikbaar vanaf de Burgemeester Brokxlaan tot de kruising van de Spoorlaan van 13:00 tot 15:30 uur. Het is tot 16:00 uur niet mogelijk om te parkeren aan de zuidkant van de Burgemeester Brokxlaan, tussen het Burgemeester Stekelenburgplein en het NS plein.

Route

Vanwege de Tour door het centrum is het kruispunt Spoorlaan-Heuvelring dicht van 14:00 tot 15:30 uur. Verkeer kan vanaf de oostkant van de Spoorlaan wel naar het NS-plein rijden. De Heuvelring, Paleisring en de Schouwburgring tot aan de Schoolstraat zijn afgesloten tussen 14:00 en 16:00 uur.

Parkeergarages

  • Uitrijden bij de garage Pieter Vreedeplein kan tijdens de Tour alleen via de Telegraafstraat-Poststraat-Fabriekstraat.
  • De garage Tivoli is tijdens de afsluiting van de Spoorlaan alleen vanaf de oostkant te bereiken. Garage Heuvelpoort is tussen 14:00 en 16:00 uur bereikbaar via de Sint Josephstraat- Jan Aartestraat. Hier worden ook verkeersregelaars ingezet.
  • Bij garage Koningsplein is tussen 14:00 en 16:00 uur uitrijden aan de kant Piusstraat alleen mogelijk naar het zuiden richting de Koopvaardijstraat. Aan de kant van de Bisschop Zwijssenstraat kan het verkeer inrijden via route Primus van Gilsstraat-Bisschop Zwijssenstraat.
  • Het Louis Bouwmeesterplein is normaal bereikbaar via de Korvelseweg - Zomerstraat.
  • De garage Emmapassage is tussen 14:00 en 16:00 uur gesloten.