Vakantiekermis gestart

16 juli 2021
Attractie op de kermis

(Foto Jostijn Ligtvoet)

De Vakantiekermis is vandaag, vrijdag 16 juli om 15:00 uur gestart. Vanwege het coronavirus is er ook dit jaar geen reguliere Tilburgse kermis maar een Vakantiekermis in aangepaste vorm. Verzameld over 3 pleinen, die zo ingericht zijn dat bezoekers 1,5 meter kunnen houden, staan zo’n 140 attracties.

Tot en met 25 juli kunnen bezoekers van de kermis weer zwieren en zwaaien in verschillende attracties. Van de klassieke bootjesmolen tot de Airborne voor waaghalzen; er is voor ieder wat wils op de Vakantiekermis. De nostalgische kermis vind je dit jaar niet in het centrum, maar bij uitspanning de Zeven Geitjes.

Side events

De reguliere side events gaan niet door. Roze Maandag komt met een online programma: Het Roze Maandag Gala op 19 juli. Live vanuit de schijnwerpers van Theaters Tilburg zullen allerlei acts te zien zijn, die worden voorzien van jury commentaar. Het Gala is te volgen via Kermis FMOmroep Brabant en Lokale Omroep Goirle. Ook de Desperados Roadshow in de Koepelhal gaat door in aangepaste vorm. Dit wordt een zittend festival en de langstdurende stoelendans van heel Tilburg

Drie pleinen

Kermissen, braderieën en musea mogen onder de huidige coronaregels doorgaan als ze strikte maatregelen nemen. Die maatregelen heeft de gemeente genomen. De Vakantiekermis bestaat daarom uit drie pleinen met hekken eromheen. Gastheren en gastvrouwen houden samen met beveiliging en telcamera’s toezicht op de drukte en de naleving van de coronamaatregelen. Kermisexploitanten zorgen dat bezoekers zich gemakkelijk kunnen houden aan de 1,5 meter afstand en werken met gescheiden bezoekersstromen.

Check de druktemeter voor vertrek

Er wordt bijgehouden hoeveel bezoekers er zijn. Als het maximum aantal bezoekers is bereikt, gaat het kermisterrein dicht, zo is er ruimte genoeg voor iedereen om 1.5 meter afstand te bewaren. Om te voorkomen dat bezoekers voor een afgesloten terrein in de wacht staan is er een online druktemeter. Door deze voor vertrek te controleren, voorkomen bezoekers lange wachttijden. Check voor vertrek naar de kermis dus altijd de druktemeter via de website tickettotilburg.com.

De vakantiekermis duurt van vrijdag 16 juli tot en met zondag 25 juli. Meer praktische informatie is te vinden via de website tickettotilburg.com.