Verkeersquiz voor basisscholen Tilburg

06 februari 2018
Foto van fietsers op de vijfsprong in Tilburg

Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft een online verkeersquiz gemaakt voor basisscholen. 6 Tilburgse scholen gaan deze quiz in februari doen. Ze spelen tegen elkaar.

De Verkeersquiz ging maandag 5 februari online en is bestemd voor de leerlingen van groep 7 en 8. De leerlingen spelen de voorrondes in hun eigen klas. De online quiz bestaat uit 20 vragen. De leerlingen bespreken iedere vraag met de klas en gaan met elkaar in discussie om zo tot een goed antwoord te komen. De quiz loopt tot 23 februari.

Best scorend

Van de deelnemende klassen gaan de 5 best scorende klassen door naar de finale van de Verkeersquiz. In deze finale strijden de scholen om de titel 'Beste Verkeersklas' van Tilburg. Deze finale is op woensdag 7 maart in Het Klasse Theater in Tilburg.

Met de inzet van de verkeersquiz maakt Veilig Verkeer Nederland het thema 'verkeer' voor kinderen leuk en spannend. Het verkeer wordt steeds drukker en kennis van verkeersregels is harder nodig dan ooit. Verkeersongevallen met lopende en fietsende kinderen gebeuren voor ruim 90 procent binnen de bebouwde kom en binnen een straal van 1 kilometer van huis. De leerlingen discussiëren bij de Verkeersquiz over verkeerssituaties en leren hoe ze de regels goed toe moeten passen. Het is ook een graadmeter van het kennisniveau van de leerlingen.