Verkeersveiligheid voorop

20 december 2019
Twee wegen met auto's en camions

De 8 gemeenten in Hart van Brabant krijgen 3,1 miljoen euro van de Provincie Noord-Brabant voor het regionaal uitvoeringsprogramma (RUP) verkeer en vervoer 2020.

De subsidie gaat naar 19 infraprojecten, 8 lokale verkeersveiligheidspakketten, 2 verkenningen voor snelfietsroutes en het fietsstimuleringsprogramma Tilburg 2020.

Uitvoering

De gemeenten kunnen nu aan de slag met de uitvoering van hun infraprojecten. Die staan voor een grootste deel in het teken van het verbeteren van de verkeersveiligheid. In Tilburg wordt de subsidie besteed aan: halten aan de Berglandweg, fietspadpalen, de Goirkekanaaldijk, een fietsstraat aan de Lancierstraat, aansluiting tangenten aan de N261, een proef met 5 schoolomgevingen, Ringbaan Oost, de Lourdesstraat, de Stappegoorweg/Tatraweg, fietsstimulering, de verkenning snelfietsroute Tilburg - Den Bosch en de projecten mensgericht regio 2020 en mensgericht Tilburg 2020.

Verkeersveiligheid

Het uitvoeringsprogramma steekt vooral in op verkeersveiligheid. De gemeenten dragen zelf 2,6 miljoen euro bij aan de RUP-projecten. Mario Jacobs, Tilburgse wethouder Mobiliteit: "In de pas vastgestelde Tilburgse Verkeersveiligheidsagenda staan maatregelen op het gebied van infrastructuur, educatie, handhaving en gedrag. We richten ons op de veiligheid in het verkeer voor jonge kinderen, door te helpen met het aanleren van goed gedrag in het verkeer en door de schoolroutes veilig te maken. We handhaven op automobilisten die zich niet aan de regels houden en werken ook aan de bewustwording voor hen. We hebben speciale aandacht voor de fietser en richten ons op jong volwassenen op de brom- en snorfiets en in de auto en op ouderen die te voet of op de scootmobiel deelnemen aan het verkeer."

Het uitvoeringsprogramma werd woensdag 18 december vastgesteld.