Virtuele Tilburg Ten Miles

03 september 2020
Bestuur van de Ten Miles achter spandoek

De CZ Tilburg Ten Miles Challenge is gestart. Van 3 tot en met 9 september kunnen mensen gratis deelnemen aan het virtuele evenement, dat de fysieke Ten Miles dit jaar vervangt.

De Challenge die de organisatie van de Tilburg Ten Miles aanbiedt, biedt mogelijkheden op elk niveau. De afstanden kunnen zowel wandelend als hardlopend worden afgelegd, en variëren van 2 tot 16,1 km. Dat kan in een keer of gespreid over meerdere dagen. Aan het virtuele evenement kan iedereen kosteloos deelnemen.

Wie de medaille en het speciale TTM shirt wil hebben kan dat in een pakket bestellen. Het aanbod is beperkt, dus het shirt en de medaille worden echte collectors items! Bij de finish van de Tilburg Ten Miles, op de hoek van de Burgemeester Brokxlaan en het NS plein, hangt een speciaal spandoek waar deelnemers aan de Challenge zich kunnen laten fotograferen. 

Symbolisch startschot

Woensdag 2 september werd het symbolische startschot gegeven voor de CZ Tilburg Ten Miles Challenge. De start werd verzorgd door Pardoes, de mascotte van Villa Pardoes (het goede doel van de CZ Tilburg Ten Miles), Dorine Surstedt, Manager Communicatie & Merkmanagement CZ, Rolph Dols, wethouder van (o.a.) sport en evenementen en Greg van Hest, Olympisch marathonloper, veelvoudig Nederlands kampioen en Tilburgs snelste atleet ooit bij de Tilburg Ten Miles (46.46).

Wethouder Dols benadrukte dat het van groot belang is dat mensen, ook nu de echte Tilburg Ten Miles niet plaatsvindt, blijven bewegen en sporten. Zeker in deze tijden waarin gezondheid zo’n belangrijke rol speelt is sporten op welk niveau dan ook van groot belang.