Vrijwilligers denken mee

03 januari 2020
Meedenkers in actie

Inwoners van de gemeente kunnen vanaf januari hulp krijgen van een 'meedenker'. Dat is een vrijwilliger die meedenkt en kan helpen op het gebied van zorg, jeugdhulp of werk en inkomen.

Soms kan het lastig zijn om aan te geven wat er precies aan de hand is en wat de oplossing is. Voor veel mensen is het handig als er iemand meedenkt. Dat kan een familielid zijn, een buurman of buurvrouw of een goede kennis. Omdat niet iedereen zo'n netwerk van mensen om zich heen heeft, zijn er in Tilburg nu de meedenkers. Dit zijn vrijwilligers die bijvoorbeeld kunnen helpen bij het zoeken naar de juiste zorg of bij het opstellen van een zorgaanvraag. Zij denken mee vanuit hun eigen ervaring of het werk dat ze doen. Op deze manier wil de gemeente zorgen dat alle inwoners de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

Juiste zorg

Rolph Dols, wethouder zorg en welzijn: "Met alle veranderingen op het gebied van ondersteuning is het niet voor iedereen eenvoudig de juiste zorg te vinden. Het vraagt van de gemeente ook dat we mensen daarbij ondersteunen. Meedenkers kunnen daar een belangrijke rol in spelen."

Hulp van een meedenker gebruiken of aanmelden als meedenker? Ga dan naar de website van t-helpt voor meer informatie.