Vrijwilligers maken Tilburg nog mooier

07 juni 2021
De poster met acht Tilburgse vrijwilligers

2021 is het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Tilburg besteedt hier aandacht aan met de campagne: ‘Mensen maken Tilburg’. Deze week is het de landelijke campagneweek. De organisatie VrijwilligersTilburg organiseert activiteiten om meer inwoners te werven voor vrijwilligerswerk. Vrijwilligers maken de stad en de dorpen mooier, socialer, gezelliger en leefbaarder. 

Het motto voor de landelijke campagneweek is: 'Mensen maken Nederland'. De medewerkers van de vele vrijwilligerspunten in de gemeente gaan deze week de straat op en houden openlucht spreekuren. Mensen die interesse hebben in vrijwilligerswerk of die graag iets voor een ander willen betekenen, kunnen langskomen voor informatie, een praatje of om zich aan te melden. Ook inwoners die vragen hebben over bijvoorbeeld de vrijwilligersverzekering of -vergoeding zijn van harte welkom. Op vrijwilligerstilburg.nl kunnen inwoners zien waar de medewerkers te vinden zijn.

Hoe werf je meer vrijwilligers

Deze week gaan de adviseurs van VrijwilligersTilburg op pad om diverse verenigingen, stichtingen en burgerinitiatieven te bezoeken. Ze vertellen over de landelijke campagne en de acties in Tilburg, over hoe je vrijwilligers binnenhaalt, de vrijwilligersverzekering, de vrijwilligersacademie, maatschappelijk betrokken ondernemen en nog veel meer. Verenigingen en organisaties die het leuk vinden om een adviseur op bezoek te krijgen, kunnen zich aanmelden via vrijwilligerstilburg.nl.

Sinds eind mei hangen op 43 plaatsen in de gemeente posters met 8 vrijwilligers. Acht van de vele tienduizenden mensen die zich in de gemeente belangeloos inzetten. Van jong tot oud, van de Reeshof tot Udenhout en van Berkel-Enschot tot Broekhoven. Via de posters krijgen de vele vrijwilligers in de gemeente een gezicht en laat de gemeente zien hoe divers de groep vrijwilligers is.