Wandelen in de Wijk-app gelanceerd

14 september 2018

Wandelen in de Wijk is een app die inwoners laat kennismaken met wandelroutes in de wijk en die Tilburgers stimuleert om te gaan wandelen. Het is een initiatief van Peter Mathijssen in samenwerking met Sportbedrijf Tilburg en Steunpunt Aangepast Sporten.

De app werd 13 september gepresenteerd tijdens een bijeenkomst over de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De NDC stimuleert mensen met diabetes en andere chronische aandoeningen om meer te gaan bewegen. Bas van de Goor, oud volleybalinternational, sprak over de mogelijkheden van de Nationale Diabetes Challenge. De app Wandelen in de Wijk maakt wandelen laagdrempeliger en zorgt dat mensen routes in de wijk leren kennen. Nieuwe routes kunnen eenvoudig worden toegevoegd in de app. De dag was georganiseerd door het Sportbedrijf en Steunpunt Aangepast Sporten.

Nationale sportweek

Vanaf 15 september is het Nationale Sportweek. Die loopt t/m 29 september. Het Steunpunt Aangepast Sporten en de gemeente organiseren op 22 september een sportevenement op het Pieter Vreedeplein. In samenwerking met Decathlon. Inwoners kunnen er terecht met vragen over de app vanaf 12:00 uur. Ook is het mogelijk om nieuwe routes door het centrum te lopen. Er zijn routes van 5 en 7,5 kilometer. Tussen 12:30 en 16:00 uur zijn er demonstraties en clinics voor aangepast sporten.