Wegafsluitingen voor ZLM-Tour

19 juni 2019

De internationale wielerkoers de ZLM Tour finisht zondag in de Piusstraat in Tilburg. Een aantal straten in het centrum is voor de wedstrijd afgesloten tussen 15:30 en 18 uur. De winkels in het centrum blijven bereikbaar.

Op het Koningsplein, Besterdplein en langs het Stadhuisplein komen rennersdorpen waar geïnteresseerden o.a. handtekeningen van de renners kunnen vragen. Meer informatie op de site zlmtour.nl.

Finish Piusstraat

De aankomst van de eerste renner(s) in Tilburg is rond 16:00 uur. De winkels in het centrum blijven bereikbaar. De Piusstraat is vanaf 10:30 uur dicht, hier wordt de finish opgebouwd. De straat gaat rond 19 uur weer open voor het verkeer. Van 10:30 tot 15:30 en van 17:30 tot 19 uur kan het verkeer via de Primus van Gilsstraat en de B. Zwijsenstraat naar de Cityring rijden. De volgende straten zijn onderdeel van het parcours en van 15:30 tot 17:30 uur afgesloten: Broekhovenseweg: vanaf de Piusstraat tot Ringbaan-Zuid, Ringbaan-Zuid: rijbanen van Broekhovenseweg richting Ringbaan-West, Ringbaan-West: rijbanen van Ringbaan-Zuid richting Bredaseweg, Bredaseweg: vanaf Ringbaan-West tot de Academielaan, Academielaan: vanaf de Professor Cobbenhagenlaan tot Statenlaan, Statenlaan: vanaf de Professor Cobbenhagenlaan tot Wandelboslaan, Wandelboslaan: vanaf de Professor Cobbenhagenlaan tot Ringbaan-West, Kwaadeindstraat, Hasseltstraat, Wilhelminapark: tussen de Hasseltstraat en de Veldhovenring, Veldhovenring, Besterdring, NS-plein, Heuvelring en het Piusplein. Op alle kruispunten staan verkeersregelaars om verkeer over te laten steken.

Parkeergarages

De parkeergarage Emmapassage is niet bereikbaar tussen 15:30 en 17:30 uur. De garage Koningsplein is in die tijd alleen bereikbaar via de ingang Bisschop Zwijsenstraat. De garages uitrijden kan wel. Parkeergarage Heuvelpoort is bereikbaar via de Jan Aartestraat. Meer informatie in de bewonersbrief


De ZLM Tour, die van 19 tot en met 23 juni wordt verreden, kent dit jaar een sterk internationaal rennersveld. De 119 renners van de 17 verschillende teams die aan het vertrek komen, zijn afkomstig uit 16 verschillende landen. De bekendste namen die aan het vertrek komen zijn Dylan Groenewegen van Jumbo-Visma en Caleb Ewan van Lotto-Soudal. Voor de toeschouwers staat er een groot scherm op de hoek Hoogvensestraat/Piusstraat waar ze de finish kunnen volgen.

Gadgets

In de rennersdorpen op het Koningsplein, Besterdplein en langs het Stadhuisplein staan o.a.: de ploegleiderswagens, worden gadgets van de teams uitgedeeld, de bussen van de teams staan open zodat bezoekers naar binnen kunnen kijken, geïnteresseerden kunnen handtekeningen van de gefinishte renners vragen en de mechaniciens van de ploegen geven uitleg over hun werk.