Wegen dicht tijdens d'n Opstoet

05 februari 2018
Beeld uit de carnavalsoptocht

Tijdens de Tilburgse carnavalsoptocht (d'n Opstoet) op zondag 11 februari is een aantal wegen afgesloten tussen 12:00 en 20:00 uur. De route is hetzelfde als vorig jaar.

De opstelling van de tocht is op de Havendijk Zuid, de Wethouder Baggermanlaan en de Havendijk Noord. De opstoet trekt langs de Prinsenhoeven, de Sint Josephstraat, de Korte Heuvel, Heuvelring, Paleisring, Stadhuisplein, Oude Markt, de Heuvelstraat, de Willem II straat, de Spoorlaan en de Heuvelring. Verkeer wordt omgeleid.

Bekijk de kaart met de route en afsluitingen via andes.nl.

Toiletten

Er komen tijdens carnaval extra toiletten voor mannen en vrouwen in de binnenstad. Tijdens de optocht staan er nog meer. Download het kaartje (pdf, 700,6 KB) voor de locaties. 

Kenderstoet

De kinderoptocht in Tilburg, de Kenderstoet, is op 13 februari van 13:30 tot 14:45 uur. De optocht start dit jaar vanuit de Kapelhof, omdat het Willemsplein niet beschikbaar is. De route is: Kapelhof, Oude Markt, Stadhuisstraat, Monumentstraat, Heuvelstraat, Stadhuisplein (Katterug), Paleisring, Piusplein, Juliana van Stolbergstraat en het Heuvelplein.

Parkeren

De parkeergarage Emmapassage is op zondag 11 februari niet bereikbaar tussen 12:30 tot 16:00 en op dinsdag 13 februari van 14:00 tot 15:00 uur. Heuvelpoort is beperkt bereikbaar via de Jan Aartestraat. De fietsenstallingen Concertzaal en Pieter Vreedeplein zijn langer open: respectievelijk tot 20:00 uur en tot 22:00 uur. Meer over de openingstijden op de pagina parkeren op deze website tilburg.nl.

Informatie over carnaval in Tilburg staat op kruikenstad.nl.