Wethouder Dols doet mee met IkPas

14 februari 2020
Wethouder Rolph Dols doet vanaf 26 februari mee met IkPas

Wethouder Rolph Dols doet vanaf 26 februari mee met de IkPas-actie. Hij drinkt 40 dagen geen alcohol. Inwoners die na de carnaval ook aan het vasten mee willen doen, kunnen zich inschrijven via de website ikpas.nl.

Het doel van IkPas is om inwoners zich er bewust van te maken wat het doet om wel of niet te drinken. Door 40 dagen niet te drinken, kun je als inwoner merken wat het met je gezondheid doet. De actie roept niet op om te stoppen met alcohol maar om een pauze in te lassen. Deelnemers die eerder meededen met de actie merkten dat ze zich fitter en scherper voelden, ze sliepen beter, vielen af en kregen een betere huid.

Positieve leefstijl

IkPas is een initiatief van Stichting Positieve Leefstijl en wordt gesponsord door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Er zijn twee varianten van de actie: een 30-dagen en 40-dagen variant. De 30-dagen actie begint op 1 januari. De 40-dagen actie loopt van aswoensdag tot en met de zondag voor Pasen. Dat is in 2020 van 26 februari tot en met zondag 5 april 2020.
IkPas is een paraplucampagne. Veel organisaties haken aan bij het organiseren van deze actie. Alle 26 GGD's in Nederland doen mee. Ook de 10 verslavingsorganisaties die in Nederland werken, doen mee. IkPas is de Nederlandse variant van Dry January.

Schrijf je in via IkPas.nl.