Wie wint de Tilburgse verkeersquiz 2019

30 januari 2019

Vijf Tilburgse basisscholen gaan 6 februari de strijd met elkaar aan om uit te maken wie de winnaar wordt van de Tilburgse Verkeersquiz 2019.

De scholen die in de finale staan zijn: basisschool Driecant, basisschool De Blaak, basisschool Berkeloo, basisschool De Sporckt en basisschool De Boemerang. Voordat de finalisten bekend waren, deden 16 scholen mee aan een online voorronde. Aan die voorronde namen 525 Tilburgse basisschoolleerlingen deel. De finale is vanaf 9.30 uur in het Klasse Theater in Tilburg.

Bebouwde kom

Het verkeer wordt steeds drukker. Verkeersongevallen met lopende en fietsende kinderen gebeuren voor ruim 90 procent binnen de bebouwde kom en binnen een straal van 1 kilometer van huis. Daarom is de kennis van verkeersregels harder nodig dan ooit. Daarom organiseert Veilig Verkeer Nederland district Noord-Brabant in opdracht van de gemeente Tilburg de Tilburgse verkeersquiz 2019.

Bewust van de gevaren

De gemeente vindt het belangrijk om de schooljeugd zo jong mogelijk bewust te maken van de gevaren in het verkeer en veilig verkeersgedrag. Daarom worden scholen gestimuleerd om mee te doen met het project Tilburg Veilig Naar School. Binnen dit project kunnen scholen meedoen met verschillende activiteiten. De verkeersquiz is er een van. Dit zijn 30 vragen die betrekking hebben op verkeerssituaties, verkeersborden en algemene vragen over verkeer en verkeersregels.