Wijzigingen parkeren auto’s en fietsen in de Spoorzone

01 juli 2021
Zwijsen fietsenstalling

In het najaar begint in de Spoorzone de bouw van parkeergarage Zwijsen. Die gaat plaats bieden aan ruim 700 auto’s, fietsen en (deel)scooters. Zowel bewoners, gebruikers als bezoekers kunnen er terecht.

In de Spoorzone is er op dit moment alleen een tijdelijke parkeeroplossing. Er zijn voor nu voldoende plekken beschikbaar voor bezoekers, reizigers en bewoners van het gebied. Maar de verwachting is dat het huidige aantal parkeerplekken in de op termijn niet genoeg is. Parkeergarage Zwijsen moet in de toekomstige behoefte aan parkeergelegenheid voorzien. 
Tijdens de bouw van de nieuwe parkeergarage vervalt ruim de helft van de huidige parkeerplaatsen op P1(tussen het UWV-gebouw en de Polygonale Loods). Om tijdens de bouw alle gebruikers toch voldoende parkeergelegenheid te kunnen bieden, zullen er op andere plekken extra parkeerplaatsen komen. De werkzaamheden hiervoor starten in juli.

Uitbreiding P1

Het huidige parkeerterrein P1 wordt uitgebreid richting de Polygonale Loods. De ingang blijft op dezelfde plek. Daarnaast komt er op de locatie Clarissentoren een extra tijdelijk parkeerveld. Hier kunnen abonnementhouders en kortparkeerders hun auto parkeren tijdens de bouw van de parkeergarage Zwijsen.

Fietsen en scooters

De uitbreiding van de parkeerplekken voor auto’s op P1 betekent dat de parkeerplek voor fietsen en scooters achter de Polygonale Loods komt te vervallen. In de week van 5 juli worden de fietsen verwijderd. Fietsers worden zoveel mogelijk naar de NS-stalling verwezen; daar is vooralsnog genoeg ruimte. De tijdelijke gemeentelijke stalling op het Stekelenburgplein blijft beschikbaar, ook voor het parkeren van scooters. In het najaar wordt ook de fietsenstalling aan de zuidkant van het spoor opgeleverd, waar plek is voor bijna 7.000 fietsen.

NS fietsenstalling

In de NS fietsenstalling aan de noordzijde van het station stal je eenvoudig, veilig en snel je fiets. Inchecken kan via de OV-chipkaart en de eerste 24-uur zijn gratis. Heb je geen OV-chipkaart? Dan krijg je een gratis leenpas bij de beheerder van de NS stalling.