Winnaars vrijwilligersprijzen 2019

29 oktober 2019
Winnaars vrijwilligersprijzen 2019

De vrijwilligersprijzen 2019 zijn 25 oktober uitgereikt. 'Vrijwilliger van het jaar' werd Faaisa Cabdi. Stichting Kindervakantiewerk Tilburg kreeg de titel 'vrijwilligersorganisatie van het jaar'.

De winnaar van de 'jongerenvrijwilligersprijs' was al eerder bekend, dat is Evy Ligtvoet uit Tilburg. Faaisa Cabdi is al 19 jaar vrijwilliger bij ContourdeTwern in de wijk Wandelbos in Tilburg-West. Ze geeft naailessen, is kartrekster van de vrouwengroepen en speelt een belangrijke rol in de Somalische gemeenschap. De jury roemt Faaisa om de verbindende rol die ze heeft in beide Tilburgse wijken. Zij doet het vrijwilligerswerk met veel liefde, toewijding en zorg en zet zich op een bijzondere wijze in voor de medemens.

Kindervakantiewerk

Met bijna 1000 vrijwilligers zorgt Stichting Kindervakantiewerk Tilburg ervoor dat ruim 3.200 kinderen hun zomervakantie afsluiten met sport, spel en uitstapjes. De jury is trots en onder de indruk van zo’n grote groep vrijwilligers van alle leeftijden. Dankzij hun belangeloze inzet zijn zij van grote betekenis voor de kinderen in onze gemeente.

Met haar 18 jaar heeft Evy Ligtvoet inmiddels al een behoorlijke staat van dienst als het gaat om vrijwilligerswerk. Zo is zij sinds haar dertiende met veel passie en enthousiasme actief bij Reddingsbrigade Tilburg ‘98. Daarnaast zet zij zich vrijwillig in als verkeersregelaar via VKR Midden-Brabant Reeshof bij diverse evenementen in Tilburg zoals de Avondvierdaagse, Muzenconcerten en het Draaimolenfestival. De jury vindt het heel bijzonder als je je op zo’n jonge leeftijd al zó betrokken voelt en je op deze manier bijdraagt aan een mooiere samenleving! Evy is een prachtig voorbeeld voor alle jongeren in Tilburg.

Passie en plezier

Wethouder Rolph Dols: "Zonder vrijwilligers kunnen we in Tilburg helemaal niks. De ruim 50.000 vrijwilligers in onze stad maken heel veel mogelijk. Op het vlak van cultuur, sport, evenementen of wat anders zij maken het mogelijk. Of dat nu is vanuit een rol binnen een verenigingsbestuur, als commissielid bij een sportevenement of door zich hard te maken voor kwetsbare mensen in onze stad. Het is de passie en het plezier waarmee zij steeds weer een geweldige prestatie neerzetten. Dank daarvoor."

In opdracht van Gemeente Tilburg en in samenwerking met het Brabants Dagblad, organiseerde VrijwilligersTilburg de verkiezing en uitreiking van de Vrijwilligersprijzen Gemeente Tilburg 2019. Interpolis en Rabobank Tilburg en omstreken stelden het prijzengeld beschikbaar en verzorgden de feestelijke prijsuitreiking.