Workshops die helpen bij het vinden van een baan

21 juni 2021
Twee jongens checken de vacatures

(Foto Beeldveld / Wilfried Scholtes)

Jongeren die net afgestudeerd zijn aan het HBO/WO, kunnen gratis workshops volgen die ze helpen bij het vinden van een baan. De workshops zijn van 5 t/m 27 juli.

Het doel van de workshops is om jongeren een vliegende start op de arbeidsmarkt te geven. In 8 verschillende workshops krijgen jongeren antwoorden op vragen als: hoe zoek je effectief naar vacatures en hoe zorg je voor een goede LinkedIn-pagina. Ook is het mogelijk om vragen te stellen over de arbeidsmarkt en hoor je alles over solliciteren. Na de reeks workshops is het mogelijk om 1-op-1 begeleiding te krijgen tot je een baan gevonden hebt. De workshops zijn een initiatief van het Jongerenpunt Midden-Brabant in samenwerking met het Werkgeversservicepunt.

Inschrijven

De workshops zijn gratis voor jongeren tussen de 18-27 jaar die wonen in Midden-Brabant en net zijn afgestudeerd op HBO/WO niveau. De workshops vinden grotendeels fysiek plaats er is een maximum aantal kandidaten per ronde. Het inschrijfformulier en meer info staan op de website van het Jongerenpunt.

Afgestudeerden melden zich regelmatig bij het Jongerenpunt met vragen en- of onzekerheden over solliciteren. Ze vinden het moeilijk om hun weg te vinden op de arbeidsmarkt. Het is niet altijd het geval dat deze jongeren zich wel redden en hun weg wel vinden, omdat ze hoger opgeleid zijn. Daarom biedt het Jongerenpunt deze workshops aan.

Over het Jongerenpunt

Het Jongerenpunt helpt met alles rondom: werk, studie, geld óf zorg(en). Hoe klein óf groot de vraag ook is, elke jongere kan er terecht. Zij schakelen vervolgens onze partners in om zeker te weten dat jongeren de juiste ondersteuning krijgen.