Zwembad Reeshof 3 november gedeeltelijk weer open

02 november 2018

Zwembad Reeshof dat sinds woensdag 31 oktober gesloten was, gaat 3 november gedeeltelijk weer open. Het instructiebad is dan weer toegankelijk. Het recreatiebad blijft voorlopig nog wel dicht.

Bij het recreatiebad wordt het systeemplafond weggehaald. Het zwembad was afgelopen week gesloten vanwege dakwerkzaamheden. Er werden onder meer zonnepanelen verwijderd. Die moesten eraf omdat de wijze van plaatsing een nadelig effect had op de belasting van het dak en het plafond daaronder. Doordat ze er nu af zijn, vormt het bolle deel van het dak zich weer terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Door die beweging ontstaat er ook beweging in het systeemplafond in het zwembad zelf. Dat geldt voor het plafond in het recreatiebad, niet in het instructiebad. Uit voorzorg worden de plafondplaten in het recreatiebad er nu afgehaald. Naar verwachting duurt dit een paar weken. Het recreatiebad blijft daarom voorlopig voor bezoekers gesloten.

De gemeente, die eigenaar is van het gebouw, laat uitzoeken hoe het mogelijk is geweest dat het dak vervormt door het plaatsen van de zonnepanelen.

Meer informatie op sportintilburg.nl.