Stage afdeling Planning en Control Onderwijshuisvesting

De afdeling Planning en Control zoekt een stagiair onderwijshuisvesting. De periode kan in overleg bepaald worden. De werkplek zit op Stadskantoor 6, Spoorlaan 181 in Tilburg.

Wie zijn wij?

Met 217.000 inwoners is Tilburg de 7e grootste gemeente van Nederland. Tilburg is een stad van vernieuwing. Tilburg heeft een bestuur dat aandacht heeft voor geluiden uit de stad, het lef heeft om nieuwe initiatieven de ruimte te geven en in te zetten op wat écht werkt. Tilburg is een netwerkorganisatie waar we weten dat we niets alleen kunnen en het benutten van, en verbinden met elkaar, in de organisatie en de stad centraal staat. Werken voor Tilburg is uitdagend, er kan en mag veel, en we verwachten ook veel van je. Werken voor de gemeente betekent werken in een complexe omgeving met veel verschillende belangen, het betekent ook werken aan de stad waar 217.000 inwoners plezier hebben van jouw werk.

De afdeling Planning en Control, Partner in Resultaat

De Gemeentelijke organisatie bestaat uit 19 afdelingen die naast elkaar staan in een platte organisatie. Eén van die afdelingen is Planning en Control. Met zo'n 115 medewerkers ondersteunen wij de gemeente Tilburg bij het behalen van resultaten. Dit doen wij door hulp en advies bij, en het verzorgen van: de financiën, de verantwoording en sturing, de financiële administratie en de interne beheersing. Wij doen dit met plezier, lef en passie voor de Raad, het college en de ambtelijke organisatie.

Waar staan wij voor

Wij geloven in de kracht van samenwerking en verschillen. Met elkaar is er geen probleem wat we niet op kunnen lossen en wij maken elkaar succesvol. We zetten iedereen in op zijn/haar kwaliteiten. Tot onze kernwaarden horen plezier, lef en betrokkenheid. Inhoudelijk zijn we doelgericht, transparant, zakelijk en nemen we geen blad voor de mond. Relationeel zijn we betrokken, menselijk en staat respectvol omgaan met het individuele belang en gevoel voorop.

De opdracht

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de huisvesting van scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs. Deze verantwoordelijkheid betekent dat er door de gemeente investeringen worden gedaan in onderwijshuisvesting die tot kapitaallaten leiden. Daarnaast is er gedurende de bouw vaak sprake van tijdelijke huisvesting. Naast investeringen zijn er gebouwen voor onderwijshuisvesting die niet in eigendom zijn van de gemeente Tilburg en daarmee voor huurlasten zorgen. Om de lasten van onderwijshuisvesting te prognosticeren wordt gebruik gemaakt van een groot Excel-bestand. Dit Excel-bestand is de afgelopen jaren gegroeid tot een onoverzichtelijk geheel. Het bestand heeft op dit moment 20 tabbladen waarvan niet duidelijk is wie op welk moment mutaties doet. Met als bijkomende uitdaging dat één van de medewerkers die veel ervaring heeft met het bestand met pensioen gaat. Kortom de hoogste tijd om te onderzoeken welke processen resulteren in een mutatie in het Excel-bestand om vervolgens te komen tot een voorstel hoe we dit
in de toekomst beter en overzichtelijker kunnen doen. Om tot dit advies te komen ga je ook naar anderen gemeenten om te kijken hoe ze daar de investeringen en exploitatie lasten voor onderwijshuisvesting prognosticeren.
Ondanks het gegeven dat we nu gebruik maken van een Excel-bestand ligt in deze opdracht de nadruk vooral op het in kaart brengen van de processen en het in gesprek gaan met de betrokken medewerkers. Zodat je kunt komen tot een advies hoe wij de komende jaren de lasten voor onderwijshuisvesting kunnen prognosticeren.

Wij bieden

Een inspirerende omgeving met een uitdagende opdracht waarbij bijna alles mogelijk is. We beschouwen je als volwaardig medewerker en willen je graag helpen bij jouw ontwikkeling. We hebben een keuze- inwerkprogramma, waarbij je naar je eigen ontwikkelbehoefte wordt geholpen bij je stageperiode. De stagevergoeding HBO op basis van fulltime is € 412.83 (bruto) per maand.

Wij vragen

Een enthousiaste proactieve ontdekkingsreiziger die met een frisse blik verschillende processen bekijkt en onderzoekt of er verbeterslagen te maken zijn. Wij vinden het fijn als je goede communicatieve vaardigheden hebt en deze verder wilt ontwikkelen.

Interesse?

Voor vragen over de stageopdracht kun je contact opnemen met Lindy van Druenen of Ilse Beezemer, stage coördinatoren Planning en Control.
Contactgegevens:
E Stagepenc@tilburg.nl
T 06-50093757 (Lindy) / 06-11377230 (Ilse)