Stage afdeling Planning en Control Subsidies

De afdeling Planning en Control zoekt een stagiair voor subsidies. De periode is in overleg. De werkplek is Stadskantoor 6, Spoorlaan 181 in Tilburg.

Wie zijn wij?

Met 217.000 inwoners is Tilburg de 7e grootste gemeente van Nederland. Tilburg is een stad van vernieuwing. Tilburg heeft een bestuur dat aandacht heeft voor geluiden uit de stad, het lef heeft om nieuwe initiatieven de ruimte te geven en in te zetten op wat écht werkt. Tilburg is een netwerkorganisatie waar we weten dat we niets alleen kunnen en het benutten van, en verbinden met elkaar, in de organisatie en de stad centraal staat.
Werken voor Tilburg is uitdagend, er kan en mag veel, en we verwachten ook veel van je. Werken voor de gemeente betekent werken in een complexe omgeving met veel verschillende belangen, het betekent ook werken aan de stad waar 217.000 inwoners plezier hebben van jouw werk.

De afdeling Planning en Control, Partner in Resultaat

De Gemeentelijke organisatie bestaat uit 19 afdelingen die naast elkaar staan in een platte organisatie. Eén van die afdelingen is Planning en Control. Met zo'n 115 medewerkers ondersteunen wij de gemeente Tilburg bij het behalen van resultaten. Dit doen wij door hulp en advies bij, en het verzorgen van: de financiën, de verantwoording en sturing, de financiële administratie en de interne beheersing. Wij doen dit met plezier, lef
en passie voor de Raad, het college en de ambtelijke organisatie.

Waar staan wij voor

Wij geloven in de kracht van samenwerking en verschillen. Met elkaar is er geen probleem wat we niet op kunnen lossen en wij maken elkaar succesvol. We zetten iedereen in op zijn/haar kwaliteiten. Tot onze kernwaarden horen plezier, lef en betrokkenheid. Inhoudelijk zijn we doelgericht, transparant, zakelijk en nemen we geen blad voor de mond. Relationeel zijn we betrokken, menselijk en staat respectvol omgaan met het individuele belang en gevoel voorop.

De opdracht

Hoe kan het proces van subsidieverlening bij de afdelingen buiten de afdeling sociaal verder vormgegeven worden? Deze afdelingen hanteren nu allemaal een eigen werkwijze, hoe kan dit worden geoptimaliseerd, zodat er vanuit de afdeling planning en control ook aan deze afdelingen dezelfde dienstverlening geboden kan worden als aan de afdeling sociaal. Dit ligt op twee vlakken, de subsidieverlening en de subsidieafhandeling. Hierbij is het tevens de wens om te onderzoeken hoe de subsidieadviseur van P&C eerder bij de subsidieverlening betrokken kan worden, zodat ook de financiële positie van de instelling kan worden
meegenomen in het besluit tot verlenging en de ingediende begroting kritisch kan worden bekeken. Hoe wordt de subsidieadviseur van P&C eerder gesprekspartner in het proces?

Wij bieden

Een inspirerende omgeving met een uitdagende opdracht waarbij bijna alles mogelijk is. We beschouwen je als volwaardig medewerker en willen je graag helpen bij jouw ontwikkeling. We hebben een keuze- inwerkprogramma, waarbij je naar je eigen ontwikkelbehoefte wordt geholpen bij je stageperiode. De stagevergoeding HBO op basis van fulltime is € 412.83 (bruto) per maand.

Wij vragen

Een enthousiaste proactieve ontdekkingsreiziger die met een frisse blik verschillende processen bekijkt en onderzoekt of er verbeterslagen te maken zijn. Wij vinden het fijn als je goede communicatieve vaardigheden hebt en deze verder wilt ontwikkelen.

Interesse?

Voor vragen over de stageopdracht kun je contact opnemen met Lindy van Druenen of Ilse Beezemer, stage coördinatoren Planning en Control.

Contactgegevens:
E Stagepenc@tilburg.nl
T 06-50093757 (Lindy) / 06-11377230 (Ilse)