Stageopdracht Planning en Control

Ben je op zoek naar een afstudeerstage op HBO niveau? Afdeling Planning en Control is op zoek naar een enthousiaste stagiair die verschillende processen onderzoekt en optimaliseert.

Wat is de opdracht?

Werkgevers in de sector Overheid en Onderwijs zijn verplicht eigenrisicodrager voor de Werkloosheidwet (WW). Dit betekent dat het UWV de uitkering aan de ex-werknemer verstrekt en de kosten in rekening brengt van de ex-werkgever. De in rekening gebrachte kosten kunnen oplopen daarom wordt hier een voorziening gevormd.

De afdeling Personeel en Organisatie maakt een afspraak/regeling met de werknemer en een inschatting van de financiële impact, de afdeling Planning en Controle verzorgt de financiële verwerking en geeft een toelichting aan de directie op de grote voor- en nadelen in het betreffende boekjaar. Alle regelingen zijn persoonlijk en dus niet voor alle niet betrokkenen inzichtelijk, maar we willen ook een gedegen schatting kunnen geven op de te verwachten kosten.

De opdracht voor de afstudeerders is om het gehele proces bij beide afdelingen te onderzoeken en een advies te geven hoe het proces zo efficiënt en effectief mogelijk ingericht kan worden, rekening houdend met de specifieke kaders.

Wie zijn wij?

Met 217.000 inwoners is Tilburg de 7e grootste gemeente van Nederland. Tilburg is een stad van vernieuwing. Tilburg heeft een bestuur dat aandacht heeft voor geluiden uit de stad, het lef heeft om nieuwe initiatieven de ruimte te geven en in te zetten op wat écht werkt. Tilburg is een netwerkorganisatie waar we weten dat we niets alleen kunnen en het benutten van, en verbinden met elkaar, in de organisatie en de stad centraal staat. Werken voor Tilburg is uitdagend, er kan en mag veel, en we verwachten ook veel van je. Werken voor de gemeente betekent werken in een complexe omgeving met veel verschillende belangen, het betekent ook werken aan de stad waar 217.000 inwoners plezier hebben van jouw werk.

De afdeling Planning en Control, Partner in Resultaat

De gemeentelijke organisatie bestaat uit 19 afdelingen die naast elkaar staan in een platte organisatie. Eén van die afdelingen is Planning en Control. Met zo'n 115 medewerkers ondersteunen wij de gemeente Tilburg bij het behalen van resultaten. Dit doen wij door hulp en advies bij, en het verzorgen van: de financiën, de verantwoording en sturing, de financiële administratie en de interne beheersing. Wij doen dit met plezier, lef en passie voor de Raad, het college en de ambtelijke organisatie.

Wij geloven in de kracht van samenwerking en verschillen. Met elkaar is er geen probleem wat we niet op kunnen lossen en wij maken elkaar succesvol. We zetten iedereen in op zijn/haar kwaliteiten. Tot onze kernwaarden horen plezier, lef en betrokkenheid. Inhoudelijk zijn we doelgericht, transparant, zakelijk en nemen we geen blad voor de mond. Relationeel zijn we betrokken, menselijk en staat respectvol omgaan met het individuele belang en gevoel voorop.

Periode

September - januari.

Wij bieden

Een inspirerende omgeving met een uitdagende opdracht waarbij bijna alles mogelijk is. We beschouwen je als volwaardig medewerker en willen je graag helpen bij jouw ontwikkeling. We hebben een keuze- inwerk programma, waarbij je naar je eigen ontwikkelbehoefte wordt geholpen bij je stageperiode. De stagevergoeding HBO op basis van fulltime is € 395,87 (bruto) per maand.

Wij vragen

Een enthousiaste proactieve ontdekkingsreiziger die met een frisse blik verschillende processen bekijkt en onderzoekt of er verbeterslagen te maken zijn. Wij vinden het fijn als je goede communicatieve vaardigheden hebt en deze verder wilt ontwikkelen.

Interesse

Voor vragen over de stageopdracht kun je contact opnemen met Lindy van Druenen of Ilse Beezemer, stage coördinatoren Planning en Control. Telefoon: 06-50093757 (Lindy) / 06-11377230 (Ilse) of e-mail: stagepenc@tilburg.nl