Hugo de Grootstraat

De gemeente heeft samen met ontwerpbureau Burobol een ontwerp gemaakt voor de nieuwe inrichting van het plein aan de Hugo de Grootstraat.

De nieuwe inrichting wordt klimaatbestendig. Dat betekent dat er regenwater opgevangen kan worden en dat de stenen op het plein zoveel mogelijk vervangen worden door groen. Groen warmt namelijk minder snel op dan bestrating en de nieuwe bomen bieden schaduw op warme zomerdagen. Ook is er ruimte voor spelen en bewegen voor met name kinderen tot ongeveer 11 jaar.

Vorig jaar heeft de gemeente een pop-up park geplaatst op het plein aan de Hugo de Grootstraat. Op deze manier konden de bewoners proefdraaien en ideeën opdoen.

Definitief ontwerp

Het definitief ontwerp voor de Hugo de Grootstraat is klaar. De reacties op het voorlopig ontwerp zijn waar mogelijk verwerkt.

Vervolg project

De verwachting is dat de werkzaamheden halverwege oktober 2022 starten. De werkzaamheden duren tot ongeveer midden december. 

Meer informatie

Heeft u nog vragen over het project dan kunt u contact opnemen met de projectleider Bayram Küçük. Hij is maandag tot en met donderdag bereikbaar via het mailadres bayram.kucuk@tilburg.nl