Pater van den Elsenplein

De afgelopen jaren heeft het Pater van den Elsenplein een flinke opknapbeurt gehad. De oude Jumbo, die een prominente plek had op het midden van het plein, is gesloopt en kreeg een nieuwe plek aan de rand van het plein. Hierdoor ontstond heel veel ruimte en dat bood nieuwe kansen voor het Pater van den Elsenplein.

Ruimte voor parkeren, meer groen en plekken om elkaar te ontmoeten. Over het ontwerp van het plein heeft een groep buurtbewoners en wijkpartners in een intensief traject van 2 jaar meegedacht. Zij hebben aandachtspunten, wensen en ideeƫn uit de buurt ingebracht. Bij het nieuwe plein is dan ook aandacht voor veiligheid, parkeren, water en groen. Ook zijn er verschillende ontmoetingsplekken en speeltoestellen en hebben de bewoners aan het plein een geveltuintje.

Duurzame inrichting

Het inrichten van het plein gebeurt op een duurzame manier, met gebruik van duurzame materialen. Op het nieuwe plein komen CERO-stenen. Voor deze stenen wordt geen cement gebruikt. Dit is afkomstig vanuit een erg vervuilende industrie. De CO2 reductie van deze stenen is 70 procent ten opzichte van de op dit moment nog gebruikelijke betonstenen. Daarnaast wordt het materiaal volledig elektrisch geleverd en gebeurt ook het aanbrengen van de CERO stenen 100 procent elektrisch. Deze manier van werken zorgt voor aanzienlijk minder CO2 uitstoot.

Onderstaand filmpje laat de duurzame manier van werken zien.

Pater van den Elsenplein 54

In een woning aan het Pater van den Elsenplein is een wijkkantoor ingericht (huisnummer 54). Elke dag houden wijkpartners als welzijnsorganisatie ContourdeTwern, de woningcorporaties, politie of de gemeente een inloopspreekuur voor bewoners. Ook is hier informatie te krijgen over allerlei ontwikkelingen in de wijk. Geen overbodige luxe want de komende jaren staat er nog veel op de planning. Verschillende straten rondom het plein worden opnieuw ingericht, maar ook wordt er gewerkt aan een nieuw gezondheidscentrum en appartementen aan het Pater van de Elsenplein en de Forelstraat.

Ook leggen we nadrukkelijk de verbinding met de ontwikkelingen van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis en het Stappegoorgebied.

Nieuw gezondheidscentrum

Bij huisartsenpraktijk Ingang Zuid aan het Pater van de Elsenplein zijn ook plannen. Hier zijn een nieuw gezondheidscentrum en nieuwe appartementen gepland.