Tilburg Trofee voor Ans van Kruisselbergen

Alle Tilburg Trofee

Mevrouw Ans van Kruisselbergen ontving 25 juni de Tilburg Trofee uit handen van locoburgemeester Maarten van Asten. Ze kreeg de onderscheiding voor haar vrijwilligerswerk voor zwemvereniging Door Inspanning Ontspanning (DIO) Tilburg.

Wethouder Van Asten en Ans van Kruisselbergen met de trofee

(Foto: Joris Buijs)

Zwemvereniging DIO Tilburg bestaat dit jaar 65 jaar en mevrouw Van Kruisselbergen is al 60 jaar vrijwilliger bij deze vereniging. Zij is veertig weken per jaar elke zondag actief als vrijwillig begeleider bij het zwemmen. Zij helpt langs het bad en in de kleedkamers. Daarnaast is zij nog steeds actief in het bestuur en zorgt ervoor dat alle leden een kaart ontvangen op hun verjaardag. In het verleden hielp zij bij de zwemweekenden en zwemfeesten en zat zij in diverse commissies. In 2004 kreeg mevrouw Van Kruisselbergen een Koninklijke onderscheiding. O.a. voor haar werk bij DIO Tilburg. Het is bewonderenswaardig dat zij nog steeds, op hoge leeftijd, bijna 20 jaar na de uitreiking van de Koninklijke onderscheiding, actief is als vrijwilliger bij deze vereniging.

DIO Tilburg

DIO Tilburg is opgericht in 1958. De vereniging zorgt dat mensen met een beperking, een chronische ziekte of gedragsproblemen zwemlessen kunnen volgen. Voor de doelgroep is het ook mogelijk om zwemdiploma’s te halen. Voor een klein bedrag per jaar kunnen er wekelijks zwemlessen worden gevolgd in kleine groepen in een prikkelvrije omgeving. DIO Tilburg werkt alleen maar met gediplomeerde vrijwilligers die zwemles mogen/kunnen geven en vrijwilligers die toezicht houden op het bad. Daar waar kinderen bij ‘reguliere’ zwemverenigingen uitvallen, omdat zij niet mee kunnen in de groep om welke reden dan ook, kunnen zij bij DIO Tilburg zwemlessen volgen.