logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Tilburg Trofee voor Chantal Vergouw

Onderscheidingen Tilburg Alle Tilburg Trofee

Op vrijdag 26 mei kreeg Chantal Vergouw de Tilburg Trofee, vanwege haar verdiensten voor Interpolis en haar persoonlijke inzet voor meerdere initiatieven in Tilburg. Burgemeester Weterings reikte de Tilburg Trofee uit ter gelegenheid van haar afscheid als directievoorzitter bij Interpolis.

Foto: Joris Buijs

Chantal Vergouw was sinds 2016 directievoorzitter van Interpolis. In deze periode heeft ze onder andere een belangrijke en verbindende rol gespeeld in de succesvolle samenwerking met Rabobank. Daarnaast was ze een aanjager van diverse Tilburgse samenwerkingsverbanden. Zo onderhoudt Interpolis een relatie met Tilburg University en lopen studenten stage bij de verzekeraar. Ook participeert Interpolis in Mindlabs. Als strategisch partner is Interpolis verbonden aan Station 88 om samen te werken met Brabantse ondernemers, kennis te delen en waarde te creëren.

Inzet voor een ander loopt als een rode draad door het leven van Chantal. Als rechtenstudent gaf ze in de Bijlmerbajes gedetineerden juridisch advies en ze was medeoprichter van de stichting SPOTS voor de bescherming van katachtigen in Afrika. Ze was ‘maatje’ en financieel vrijwilliger om mensen met schulden weer op weg te helpen met hun leven en financiën. Sinds 2021 is ze voorzitter van de raad van toezicht van de Dierenbescherming.

Chantal Vergouw heeft een groot hart voor de samenleving en toonde zich sociaal en maatschappelijk betrokken. Samen met gemeente Tilburg en Veilig Verkeer Nederland kwam zij in 2017 in actie om het aantal verkeersdoden en -slachtoffers in Tilburg terug te dringen. Later heeft zij met Interpolis deze actie landelijk uitgerold. Met behulp van apps zoals de AutoModus app en PhoNo app wordt de verkeersveiligheid van automobilisten en (fietsende) jongeren verbeterd.

In Tilburg was Chantal lid van het bestuur van Stichting Kunst & Onderneming Brabant (KoBra). Daarnaast heeft zij zich persoonlijk hard gemaakt om Tilburg Hap Stap Festival wederom plaats te laten vinden in de Interpolistuin. Al diverse jaren kan Tilburg daar genieten van gerechten van Tilburgse horecaondernemers en de gastvrijheid van Interpolis. Op 1 juni treedt Chantal Vergouw toe tot de Raad van Bestuur van KPN.