Tilburgse Ereprent voor Bakkerij Eigenzinnig

Alle Tilburgse Ereprent
Wethouder en eigenaars van de bakkerij met de ereprent

Bakkerij Eigenzinnig kreeg zaterdag 14 januari vanwege haar 100-jarig bestaan de Tilburgse Ereprent. Locoburgemeester Bas van der Pol reikte de ereprent uit in Dansschool van Opstal tijdens een besloten feestavond.

Bakkerij Eigenzinnig, voorheen Bakkerij Ammann, werd in december 1922 opgericht door Leo Ammann en zijn vrouw Regien. De bakkerij en winkel zijn dan gevestigd aan de Molenbochtstraat 48 in Tilburg. In 1957 werd het bedrijf voortgezet door Victor, de jongste van hun zes kinderen, die al vanaf zijn 14e jaar in de bakkerij meewerkte. De winkel verhuisde naar nummer 46 en een nieuwe generatie met moderne ideeën zette de zaak voort. 25 Jaar later, op 25 oktober 1982 gaven Victor en Truus Ammann het stokje door aan hun oudste zoon Lion en zijn vrouw Anita. Zij zijn vandaag de dag nog steeds fulltime met de zaak bezig. 

In 2013 is Bakkerij Eigenzinnig verkozen tot de leukste bakkerij van Tilburg met het hoogste waarderingscijfer. Gelijktijdig behaalde ze ook de 5e plaats in de wedstrijd van Noord-Brabant. In 2014 werd een wedstrijd georganiseerd door de Genietgroep om de beste appelflap van Tilburg te vinden. Van alle geteste appelflappen werd die van Bakkerij Eigenzinnig uitgekozen tot de lekkerste van heel Tilburg.