Wijkagenda

De gemeente wil dat inwoners gezond en gelukkig zijn in Tilburg. Daarom horen we graag van inwoners, partners en ondernemers wat nodig is om de leefbaarheid in wijken, dorpen en buurten te verbeteren. We bepalen samen de belangrijkste opgaven voor de wijk/het dorp en wie, wat en wanneer gaat doen. En we werken samen aan de realisatie van de opgaven.

Per wijk/dorp maken we gezamenlijk de wijk/dorpsagenda. Deze agenda's richten zich op de middellange en lange termijn. In de agenda’s wordt de verbinding gelegd tussen de wijk/het dorp en de gemeente. En tussen de diverse thema’s die spelen in de wijk/het dorp. De verkorte versies van de wijkagenda's van de verschillende wijken/dorpen zijn te bekijken op deze pagina wijkagenda.

Continue proces 

Omdat wijkagenda’s het product zijn van een constante wisselwerking tussen ambities uit de wijk en vanuit de overheid, zijn ze nooit af en worden ze niet vastgesteld. In wijkagenda’s staan zowel acties en projecten ed. opgenomen waar al besluitvorming over heeft plaatsgenomen, maar ook ambities en wensen waar nog geen besluitvorming over is geweest.

Wijkagenda bekijken

Door op de wijk (blauwe cirkel) te klikken op onderstaande kaart kom je bij de verkorte versies van de wijkagenda voor die wijk of dat gebied. Daaronder ook een overzicht van alle wijkagenda's.

* Daar waar het in de tekst over wijken/wijkagenda’s gaat, bedoelen we ook dorpen/dorpsagenda’s.

Wijkagenda's

afbeelding Wijkagenda'sReeshofWestNoordOud NoordBinnenstadZorgvliedDe BlaakZuid OostHet Laar, Groenewoud, Stappegoor en De LeijBerk-EnschotUdenhoutBiezenmortelZuid West