Extra GFT container

Huishoudens in de gemeente Tilburg kunnen een extra container voor Groente, Fruit en Tuinafval (GFT) aanvragen. Dit is een nieuwe service. Meer GFT inzamelen betekent minder restafval. De gemeente wil zoveel mogelijk grondstoffen hergebruiken en samen met bewoners voor zo min mogelijk afval gaan.
De aanvraagtermijn voor levering in het voorjaar van 2019 is gesloten.

Weet u zeker dat u een extra GFT container wilt?

  • De extra GFT container wordt geleverd in het voorjaar van 2020
  • De extra GFT container is 140 liter, ongeveer de helft van uw duocontainer
  • Voor het gebruik van de container betaalt u waarschijnlijk zo'n 35 euro per jaar. Hierover neemt de gemeenteraad nog een besluit.
  • Een extra GFT container helpt niet maden en stank te voorkomen op warme zomerdagen. De biologisch afbreekbare GFT zakjes wel. Biologische zakjes kunt u gratis afhalen in de stadswinkels, bij de KGA wagen op de weekmarkten, milieustraat Albion, bij het BAT (Ceramstraat 6), in wijkcentra en bij de VVV. 
  • De container wordt geleegd van mei t/m september 2020
  • U kunt de container aanbieden in de week dat de rest/GFT duo-container niet wordt geleegd

Extra GFT-container voor 2020?
container aanvragen

Aanvragen voorjaar 2020

Een extra GFT container aanvragen voor 2019 is niet meer mogelijk. Als u nu een extra GFT container aanvraagt, wordt die geleverd in het voorjaar van 2020.

Kosten extra GFT container

Gebruikers hoeven voor de extra GFT container in 2019 niet te betalen. De raad neemt nog een besluit of er vanaf 2020 wel kosten aan verbonden zijn. De kosten zijn in dat geval ongeveer 35 euro per jaar. Heeft u een extra GFT container in 2019, dan kunt u die in in maart 2020 nog opzeggen, voordat u gaat betalen. De container wordt dan in maart of april 2020 opgehaald. Daar zijn geen extra kosten aan verbonden.

Afhandeling

Zodra wij uw aanvraag hebben ontvangen krijgt u een bevestiging per e-mail. In de mail staat ook informatie over de levering van de container. U hoeft voor de levering niet thuis te zijn.

Ophaaldagen Mijn Afvalwijzer

Ga naar Mijn Afvalwijzer of download de Afvalwijzer App voor meer informatie over het scheiden van GFT. Vanaf 1 juni 2019 vindt u hier ook de ophaaldagen van de extra GFT-container.