Kerstbomen en vuurwerk

Informatie rond de jaarwisseling die voor u van belang kan zijn.

Landelijk vuurwerkverbod

Er geldt een landelijk vuurwerkverbod tijdens Oud en Nieuw. Dit betekent dat u geen vuurwerk mag afsteken. Het algeheel vuurwerkverbod betekent ook dat het buurtinitiatief voor een vuurwerkvrije buurt komt te vervallen. 

Categorie F1-vuurwerk

Vuurwerk uit categorie F1 ('kindervuurwerk') mag het hele jaar door verkocht én afgestoken worden. Onder categorie F1 vallen onder andere knalerwten, Bengaalse fakkels, grondtollen en sterretjes. Uiteraard mag je er geen baldadigheid of vernielingen mee plegen.

Vuurwerkshows geannuleerd

Er waren twee centrale vuurwerkshows gepland om met elkaar het nieuwe jaar in te luiden. Deze zouden in de Reeshof en in de Piushaven plaatsvinden. Deze centrale vuurwerkshows zijn geannuleerd. Het is de bedoeling om de shows volgend jaar te organiseren.

Vuurwerkoverlast?
Maak een melding

Overlast vuurwerk

Hoort u vuurwerk afsteken? Is er iets vervuild of vernield door vuurwerk? Maak online een melding bij de gemeente. Of gebruik de Fixi app.

Concrete informatie of iets gezien? Bel de politie via 0900 8844. Als u denkt dat er ergens illegaal vuurwerk wordt afgestoken, verkocht of opgeslagen, neemt u ook met de politie contact op. Liever anoniem melden? Bel dan 0800 7000.

Afval vuurwerk

Afval van vuurwerk kan bij het restafval (het grijze deel van uw duocontainer of uw flatcontainer). Maak het eerst nat met water zodat het niet meer kan branden.

Kerstbomen ophalen

U kunt uw kerstboom zonder emmer of versiering naast uw duocontainer op de ophaaldag van uw duocontainer aan de straat zetten in de week van vrijdag 7 t/m donderdag 13 januari 2022. Uw kerstboom moet vóór 8:00 uur buiten staan. Deze wordt dan opgeruimd.

U kunt uw kerstboom ook gratis naar de milieustraat brengen.

Bekijk wanneer uw afval wordt opgehaald op de website Mijn Afvalwijzer