U bevindt zich op:Inwoners /Subsidies / Amateurkunst en Kunstzinnige Vorming

Amateurkunst en Kunstzinnige Vorming: Art-fact

De gemeente vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk Tilburgers kennis maken met cultuur. Laagdrempelige activiteiten op het terrein van de amateurkunst zijn dan ook van harte welkom. De gemeente probeert het aanbod van die activiteiten te vergroten. Art-fact, het servicepunt voor amateurkunst helpt daarbij.

Hoe helpt Art-fact?

Art-fact is het servicepunt voor amateurkunst in de gemeente Tilburg. Sinds 1995 levert Art-fact actief een bijdrage aan de instandhouding en ontwikkeling van een gezonde infrastructuur voor amateurkunst in Tilburg. Om dit te realiseren stimuleert Art-fact initiatieven op het terrein van amateurkunst met speciale aandacht voor vernieuwende activiteiten. Dit doet zij onder andere door financiële bijdragen te verstrekken, informatie te geven en te adviseren.

Financiële ondersteuning voor:

  • Het dekken van exploitatiekosten voor amateurkunstverenigingen uit Tilburg (theaterverenigingen, instrumentale en vocale muziekverenigingen en gezelschappen voor dans en beeldende kunst)
  • Bijdragen voor opleidingen, voor niet reguliere grootschalige of unieke activiteiten van verenigingen en vernieuwende activiteiten
  • Bijdragen aan culturele activiteiten die de buurt ten goede komen. Bewoners, cultuurmakers of cultuurinstellingen kunnen aanvragen indienen.

Meer informatie

Art-fact is hét aanspreekpunt voor alle amateurkunstbeoefenaars in Tilburg.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Judith Ensel, beleidsmedewerker Art-fact.
Zij is bereikbaar via telefoonnummer 013 - 53 60 869 of via e-mail info@art-fact.nl.
Kijk ook op de website  www.art-fact.nl.
Adres: Art-fact, Koningsplein 11a, 5038 WG Tilburg