U bevindt zich op:Ondernemers /Evenementen / Evenementenkalender

Evenementenkalender

Wilt u een evenement organiseren in Tilburg? Dan is een van de eerste stappen de aanmelding voor de evenementenkalender. Pas als uw evenement op de kalender staat kunt u een evenementenvergunning en eventueel evenementensubsidie aanvragen.

Hoe werkt de evenementenkalender?

De kalender is een hulpmiddel voor de planning, coördinatie en afstemming met andere gemeenten en hulpdiensten. Op de kalender staan de data, locatie(s) en tijdstippen van evenementen (inclusief opbouw en afbouw). Staat uw evenement op de kalender dan is de locatie en datum zo goed als geregeld. U heeft natuurlijk nog wel een evenementenvergunning nodig. Pas als de vergunning is afgegeven is er een definitief 'GO' op het evenement. 

Aanmelden voor de evenementenkalender

Wilt u in 2020 een evenement organiseren, meldt dit dan voor 1 september 2019. Aanmelding is verplicht. Alleen als uw evenement op de kalender staat kunt u een vergunning aanvragen.

 1.  Het formulier downloaden
 2.  Het ingevulde formulier vóór 1 september mailen naar evenementenkalender@tilburg.nl

Beoordeling aanmelding

De burgemeester besluit in de eerste week van december of uw evenement een plek krijgt op de evenementenkalender. Een interne commissie met deskundigen adviseert de burgemeester. Daarbij wordt bekeken of uw aanvraag voldoet aan de voorwaarden. Is een evenement niet haalbaar en/of niet wenselijk, dan komt het evenement niet op de kalender en krijgt u geen vergunning. Hierover ontvangt u dan een brief van de gemeente.

De voorwaarden

 • Bekeken wordt of het evenement kan doorgaan vanwege veiligheid, geluid, wegafzettingen of andere activiteiten in Tilburg en omstreken.
 • Of de aanvraag past binnen de regels van de kaart met evenementenlocaties. Hierin staat onder andere hoe vaak op een locatie een evenement (met versterkte muziek) georganiseerd mag worden, welke eisen er zijn en wat het maximaal aantal toelaatbare bezoekers is. We houden rekening met rustdagen tussen evenementen met versterkte muziek.
 • Is het evenement in een bepaalde periode haalbaar vanwege bijvoorbeeld wegwerkzaamheden of het broedseizoen.
 • Past het initiatief bij een specifieke datum (bijvoorbeeld Koningsdag of Bevrijdingsdag).
 • Past de aanvraag bij gemaakte afspraken met anderen over bepaalde locaties (zoals met Theaters Tilburg over het Willemsplein, met Theaters Tilburg en Fontys Hogescholen over de Muzentuin of met het Factorium voor het Vrijheidspark).
 • We nemen de kosten van een evenement mee bij de beoordeling: de kosten voor inzet van politie, brandweer, GHOR (Geneeskundige Hulpverlenings Organisatie in de Regio) en de kosten voor de gemeente (wegafzettingen en handhaving bijvoorbeeld).
 • En we beoordelen de te verwachten overlast van een evenement.

Aandachtspunten voor specifieke evenementen

Voor de volgende evenementen gelden speciale regels die u kunt nalezen in de nota Prettig Geregeld:

 • vechtsporten
 • evenementen met motorvoertuigen (zoals racewedstrijden, monster-truckevents en motorcross)
 • evenementen met dieren, circus

Meer informatie

In de nota Prettig Geregeld  staat alle informatie die u nodig heeft voor het organiseren van een evenement in Tilburg. Ga naar het Bestuurs Informatie Systeem (BIS) voor uitgebreide informatie over het evenementenbeleid 2019-2022.