Subsidieregeling Energiescans verenigingen en maatschappelijke organisaties

Wilt u als vereniging of maatschappelijke organisatie verduurzamen en besparen op het energieverbruik maar weet u niet goed hoe? Dan kunt u een eenmalige subsidie aanvragen bij de gemeente Tilburg voor het laten uitvoeren van een energiescan. Met een energiescan wordt in kaart gebracht hoe u als maatschappelijke organisatie energie kunt besparen. Een expert geeft aan welke besparingsmaatregelen op dit moment de meeste impact hebben voor uw organisatie. U kunt de eenmalige subsidie aanvragen vanaf 2 juni 2023 tot het subsidieplafond van 50.000 euro bereikt is.

Energiekosten besparen

De subsidie is er voor (sport)verenigingen, buurthuizen, culturele instellingen en niet-commerciële maatschappelijke organisaties in Tilburg. Zij kunnen vaak besparen op energie(kosten), maar weten niet altijd hoe zij dat het beste kunnen doen. De energiescan laat zien welke besparingsmaatregelen zij kunnen nemen en welke impact die hebben. Het kan dan gaan om grotere investeringen, bijvoorbeeld in het pand van de organisatie. Maar ook om simpele aanpassingen of besparingsadviezen die (bijna) niets kosten. Denk bijvoorbeeld aan het bewust omgaan met het aan- en uitzetten van bepaalde apparaten, verlichting etc.

Subsidie aanvragen

  1. Download het aanvraagformulier Energiescan (Word).
  2. In het aanvraagformulier staat een overzicht van de mee te sturen bijlagen.
  3. Vul de documenten in en stuur met alle bijlagen naar subsidies@tilburg.nl o.v.v. 'Aanvraag energiescan maatschappelijke organisaties'.

Goed om te weten

  • Deze subsidie heeft een subsidieplafond van 50.000 euro (25 energiescans).
  • De eigen bijdrage is € 175,-.
  • Aanvragen kan vanaf 2 juni 2023 tot het subsidieplafond is bereikt.
  • Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.
  • Zodra het bedrag op is, worden aanvragen die nog binnen komen automatisch afgewezen.
  • Een gespecialiseerd bedrijf voert de scan uit in opdracht van de gemeente.
  • De gemeente gaat ervan uit dat u daadwerkelijk iets met de adviezen uit de scan doet. Vandaar dat we u vragen na het uitvoeren van de scan te melden bij de gemeente welke maatregelen u gaat uitvoeren. U kunt dit doen via het meldingsformulier op deze website.

Zie voor alle voorwaarden de subsidieregeling.

Meer informatie

Voor vragen kunt u een mail sturen naar subsidies@tilburg.nl o.v.v. Aanvraag energiescan maatschappelijke organisaties.