Energieadvies

Via de gemeente Tilburg kunt u een afspraak aanvragen met een energieadviseur. De adviseur komt bij u thuis langs voor een persoonlijk advies. Voor het adviesgesprek vragen we een bijdrage van €15,-. U betaalt dit bij de online aanvraag.

Een gesprek aanvragen
Energieadvies

U komt tijdens het gesprek van ongeveer 1 uur direct te weten welke maatregelen in uw huis energie besparen. Denk daarbij aan spouwmuurisolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Voor een monument is een energieadvies een stuk uitgebreider, en er moet goed rekening gehouden worden met de monumentale waarde van het pand. Voor een dergelijk uitgebreide energiescan geldt een eigen bijdrage van €150,-. U krijgt een deskundig advies van De Groene Grachten, specialisten in energieadvies voor monumenten. Aanmelden hiervoor kan vanaf februari 2018 op deze pagina.

Op deze pagina stellen de adviseurs zich voor.

Andre Dilweg

"Belangrijk voor een goede woning is dat u er nog lang en comfortabel kunt wonen, liefst tegen zo laag mogelijke energiekosten. Ik kan u daarbij helpen. Ik ben een betrokken energieprestatie-adviseur (EPA-W gecertificeerd) met kennis van constructies en installaties en ik begeleid particulieren bij het verkrijgen van energielabels en maatwerkadviezen. U krijgt van mij een gedegen en onafhankelijk advies, rekening houdend met uw portemonnee en met de mogelijkheden en ontwikkelingen in de energiemarkt."

Bas Hofman

"Als ik aan energie denk, dan komen mijn Zeeuwse Roots naar boven: 'Ons ben zuunig'.  Maar laten we eerlijk zijn, energiebesparing is belangrijk. Niet alleen voor je eigen portemonnee maar ook voor de leefomgeving, voor je kinderen, voor de toekomst. Echter, je ziet het pas als je het door hebt. Een bekende uitspraak van Johan Cruijff. En zo is het ook met zuinig zijn met energie. Als je het weet kun je er wat aan doen, maar je hebt vaak een paar extra ogen nodig om het te zien.  Ik heb het zelf ook ondervonden en was achteraf blij dat een ander heeft meegekeken. Het is een kwestie van doen, en dat doen we met z’n allen. Ik kijk dan ook graag met u mee om te zien wat voor kansen er bij u thuis liggen."

Peter van Hoogmoed

"Een comfortabel huis is warm in de winter, koel in de zomer en is altijd gevuld met frisse lucht. Dat dat gepaard kan gaan met een flinke energiebezuiniging is mooi meegenomen! In de rol van energieadviseur bekijk ik uw woning van onder tot boven om samen met uw wensen en de kennis over uw gebruiksgedrag een betrouwbaar energieadvies te geven. Ik geef u uitgebreid informatie en help u om keuzes te maken en de vervolgstap te zetten naar uitvoering. Als architect bij PAN+ architectuur heb ik de nodige ervaring in woningverduurzaming en bouwfysische- en bouwkundige kennis. Ik kom graag bij u aan de keukentafel om samen te bespreken wat de mogelijkheden zijn."

Hans Jager

"Om de wereld ook voor onze (klein)kinderen leefbaar te houden, is energiebesparing van het huis belangrijk. Maar waar begin je? Dat vroeg ik mij af, toen wij jaren geleden een huis kochten met een hoog energieverbruik. Door mij te verdiepen in energiebesparing heb ik veel praktische kennis opgedaan, die ik toegepast heb in mijn eigen woning, en die ik sinds een aantal jaren ook inzet bij de advisering aan bewoners in de wijk. Het resultaat van mijn bezoek is een praktisch advies voor u dat aansluit bij de staat en gebruik van de woning, de apparatuur en uw wensen en niet te vergeten dat leidt tot een lagere energierekening."

Joep van Laarhoven

"In mijn werkzame leven ben ik altijd bezig met energiebesparing en -opwekking. Ik heb altijd in de installatiebranche gewerkt. Mijn slogan is 'De beste energiebesparing is het niet te gebruiken'. Ik ben actief bij de energiecoöperaties ECU Udenhout en BEC Berkel Enschot, die ik mede heb opgericht. Daardoor heb ik een breed netwerk opgebouwd in gemeente Tilburg, en heb ik veel rapportages gemaakt met energiebesparingsmaatregelen en -opwekking.  Zelf heb een eigen bedrijf in zonne-energieproducten, Cathy Technology."

Martijn Spijkers

"Als zelfstandig energieadviseur heb ik de afgelopen 3 jaar al veel ervaring opgedaan binnen het project 'Samen Geeft Energie' in en om Tilburg. Binnen dit project heb ik ruim 300 energie-maatwerkadviezen opgesteld, uniek voor elke woning, uniek voor elke bewoner. Met mijn vakkennis en de in het project opgedane ervaring, kan ik eigenaren van elk woningtype adviseren over aanpassingen van hun woning die leiden tot energiebesparingen. Ik kijk dan bijvoorbeeld naar de mogelijkheden om te isoleren, het plaatsen van zonnepanelen, maar ook naar het optimaliseren van de verwarmingsinstallatie. Graag zou ik ook u begeleiden in het traject om uw woning te verduurzamen."