U bevindt zich op:Koningsdag / Nieuws

Nieuws

Hier leest u het laatste nieuws over Koningsdag in Tilburg. 

Nieuwsoverzicht

Koningsdag 2017 druk en gezellig

27 april 2017

Het bezoek van de koninklijke familie aan Tilburg en daarmee de viering van Koningsdag 2017 was een grandioos en mooi feest. Het was druk en gezellig in de stad. Heel Tilburg was Oranje gekleurd.

Tilburg viert Koningsdag

27 april 2017

De deelnemers aan het programma zijn er klaar voor en de route vult zich met publiek. Koning Willem Alexander en de rest van de koninklijke familie vieren Koningsdag in Tilburg.

Ook de provincie kleurt oranje

21 april 2017

De afgelopen maanden heeft de provincie met de gemeente Tilburg samengewerkt om de ontvangst voor te bereiden. Deze laatste week voor Koningsdag is een lichtprojectie te zien op het provinciehuis.

Oefenen voor Koningsdag

12 april 2017

In de hele regio zijn de deelnemers aan de werelden druk aan het oefenen voor hun onderdeel. Bezoekers kunnen ook alvast oefenen: op de nieuwe tekst van 'Proosten'. Bekijk het filmpje!

Meewerken aan Koningsdag

4 april 2017

De organisatie van Koningsdag zoekt nog vrijwilligers. Het gaat om de functie van stadsgids. Lijkt het je leuk om mee te werken aan deze historische dag? Meld je aan!

Hofleverancier voor één dag!

16 maart 2017

Een oproep aan alle creatievelingen in de regio: maak een taart voor de 100 jarigen die hun verjaardag vieren met een plaatsje langs de koninklijke route op 27 april.

Route Koningsdag bekendgemaakt

9 maart 2017

De burgemeester presenteerde donderdag 9 maart de route die het koninklijk gezelschap aflegt op Koningsdag 2017. Ook werd bekend welke leden van de familie Tilburg bezoeken.

Koningsdagconcert in Tilburg

7 maart 2017

Het Koningsdagconcert is dit jaar in Theaters Tilburg, op maandagavond 3 april. Hierbij zijn koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix aanwezig.

Vier je verjaardag koninklijk

3 maart 2017

Voor Tilburgers die jarig zijn op Koningsdag is een plekje langs de route gereserveerd. Het maakt niet uit hoe oud je wordt: je maakt kans om het feest van dichtbij mee te maken.

10 dagen koninklijk op pad

17 februari 2017

Erfgoedinstellingen in de stad hebben zich verenigd en komen in de 10 dagen voorafgaand aan Koningsdag met een vorstelijk programma. Elke dag is er op een andere plek in Tilburg een activiteit.

Bijzonder initiatief met oranje tintje

kinderen gooien spijkerbroeken in de lucht
6 februari 2017

Kinderen van 25 Tilburgse basisscholen zamelen in de week van 6 februari jeans in voor een nieuwe textielstof: 013 Denim. De Tilburgse stof wordt op 27 april gepresenteerd.

Ideeënbus gesloten

31 januari 2017

Er is uit de stad veel input opgehaald voor het programma tijdens Koningsdag 2017. In een filmpje bedankt burgemeester Noordanus alle Tilburgers die hebben meegedacht.

Route Koningsdag

Koningsdag
16 januari 2017

In het weekend van 14 januari verschenen berichten in de media dat de route van Koningsdag op straat zou liggen. Het gaat waarschijnlijk om een presentatie die wij houden voor onze partners in de stad en de regio.

Presentatie logo Koningsdag 2017

Gordijn voor het logo
19 december 2016

Het officiële logo voor Koningsdag 2017 in Tilburg is 19 december gepresenteerd. Het logo bestaat uit de Tilburgse T in oranje, met daarboven een kroon vol Tilburgse iconen. Iedereen kan een aanvraag indienen om het logo te gebruiken.

Uitgelicht: Tilburg en Willem II

Tekening van Koning Willem 2
19 december 2016

De stad Tilburg heeft een bijzondere band met het koningshuis, en vooral met de zoon van koning Willem I. Een bekende uitspraak van Willem II over Tilburg is: “Hier adem ik vrij en voel ik mij gelukkig”.

Koningsdag 2017 in Tilburg

Foto van Koning Willem-Alexander en koningin Máxima
15 december 2016

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn donderdag 27 april 2017 aanwezig bij de viering van Koningsdag in de gemeente Tilburg.