U bevindt zich op:Koningsdag / Nieuws

Nieuws

Hier leest u het laatste nieuws over Koningsdag in Tilburg. 

Koningsdag 2017 druk en gezellig

27 april 2017

Het bezoek van de koninklijke familie aan Tilburg en daarmee de viering van Koningsdag 2017 was een grandioos en mooi feest. Het was druk en gezellig in de stad. Heel Tilburg was Oranje gekleurd.

Tilburg viert Koningsdag

27 april 2017

De deelnemers aan het programma zijn er klaar voor en de route vult zich met publiek. Koning Willem Alexander en de rest van de koninklijke familie vieren Koningsdag in Tilburg.

Ook de provincie kleurt oranje

21 april 2017

De afgelopen maanden heeft de provincie met de gemeente Tilburg samengewerkt om de ontvangst voor te bereiden. Deze laatste week voor Koningsdag is een lichtprojectie te zien op het provinciehuis.

Oefenen voor Koningsdag

12 april 2017

In de hele regio zijn de deelnemers aan de werelden druk aan het oefenen voor hun onderdeel. Bezoekers kunnen ook alvast oefenen: op de nieuwe tekst van 'Proosten'. Bekijk het filmpje!

Meewerken aan Koningsdag

04 april 2017

De organisatie van Koningsdag zoekt nog vrijwilligers. Het gaat om de functie van stadsgids. Lijkt het je leuk om mee te werken aan deze historische dag? Meld je aan!

Hofleverancier voor één dag!

16 maart 2017

Een oproep aan alle creatievelingen in de regio: maak een taart voor de 100 jarigen die hun verjaardag vieren met een plaatsje langs de koninklijke route op 27 april.

Route Koningsdag bekendgemaakt

09 maart 2017

De burgemeester presenteerde donderdag 9 maart de route die het koninklijk gezelschap aflegt op Koningsdag 2017. Ook werd bekend welke leden van de familie Tilburg bezoeken.

Koningsdagconcert in Tilburg

07 maart 2017

Het Koningsdagconcert is dit jaar in Theaters Tilburg, op maandagavond 3 april. Hierbij zijn koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix aanwezig.

Vier je verjaardag koninklijk

03 maart 2017

Voor Tilburgers die jarig zijn op Koningsdag is een plekje langs de route gereserveerd. Het maakt niet uit hoe oud je wordt: je maakt kans om het feest van dichtbij mee te maken.

10 dagen koninklijk op pad

17 februari 2017

Erfgoedinstellingen in de stad hebben zich verenigd en komen in de 10 dagen voorafgaand aan Koningsdag met een vorstelijk programma. Elke dag is er op een andere plek in Tilburg een activiteit.