20 helden geëerd in eregalerij Dankraam

21 december 2020
Een deel van de eregalerij van Dankraam Tilburg

Wie waren jullie helden tijdens de eerste coronagolf? Dat vroeg de organisatie achter Dankraam Tilburg aan de stad. Uit de vele inzendingen zijn 20 inwoners gekozen. Inwoners die met hun idee of initiatief deze lastige tijd iets dragelijker hebben gemaakt.

Deze inwoners krijgen een plekje in de eregalerij van het Dankraam Tilburg. Aan wie je dan moet denken? Aan Djamila Mohammedi bijvoorbeeld. Zij werkt in de buitenschoolse opvang en bleef kinderen opvangen. Waar ze kon, hielp zo ook ouders. En wat te denken van Moniek Huijbregts. Deze coördinator speciaal onderwijs zorgde dat kwetsbare leerlingen tijdens de eerste coronagolf niet aan hun lot werden overgelaten. Of glazenwasser Dave Verschuren die zich niet bedacht en ouderen redde tijdens een brand in een verzorgingscentrum. Dit is een willekeurige greep uit de twintig helden die een plekje krijgen in de eregalerij van het dankraam. Op de site Dankraam Tilburg vind je alle inwoners.

Op 27 februari 2021 krijgen ze in het Paleis van Tilburg een speciaal ontworpen dankpaneeltje. Natuurlijk, honderden stadgenoten deden hun best in deze lastige tijd. Duizenden Tilburgers keken extra om naar elkaar. Daaruit kiezen was lastig. Daarom vroegen de mensen achter Dankraam Tilburg de stad om mensen voor te dragen. Uit het grote aanbod aan namen zijn deze 20 toppers gekozen.

Bijeenkomst

Eind februari wil de organisatie met een speciale bijeenkomst terugkijken op die bevreemdende periode waarin COVID-19 ons allemaal overviel. Daarvoor staat zaterdag 27 februari gepland. Het is dan precies één jaar na de persconferentie in het Paleis over de eerste coronapatiënt in Nederland. Via Dankraam Tilburg kunnen inwoners hun helden in corona tijden bedanken. Ook is het dankraam bedoeld om elkaar een hart onder de riem te steken en te zorgen dat we aandacht voor elkaar blijven houden.