22 energiezuinige huurwoningen

12 juni 2019

In een hofje tussen de Hendrik van Tulderstraat en de Jacob Romansstraat zijn 22 energiezuinige huurwoningen gebouwd. De huurders ontmoeten elkaar op 11 juni.

De huizen zijn gebouwd door woningcorporatie WonenBreburg. Ze zijn onderdeel van de Taskforce Betaalbaar Wonen. In dit beleidsstuk staan afspraken over het aantal betaalbare woningen dat de komende jaren wordt gebouwd in de gemeente. De nieuwe woningen zijn sociale huurhuizen. De huur daarvan mag niet hoger zijn dan 720,42 euro. Huurders, omwonenden en medewerkers van basisschool De Vijf Hoeven maakten kennis met elkaar op 11 juni.

In april zijn de sleutels uitgereikt aan de bewoners van de 22 huurwoningen met tuin. De woningen aan het hofje zijn gebouwd door Giesbers Ontwikkelen en Bouwen en ontworpen in samenwerking met BURO013 Architecten. De compacte huizen zijn niet alleen betaalbaar, maar ook bijna energieneutraal (BENG) gebouwd. Dit is behaald dankzij een uitstekende isolatie, lage temperatuurverwarming en zonnepanelen.

Wethouder Oscar Dusschooten (Wonen): "Op deze nieuwe woningen aan de Hendrik van Tulderstraat en Jacob Romansstraat mogen we als Tilburg enorm trots zijn. Ze passen naadloos binnen de opgave waar wij als gemeente voor staan: meer beschikbare en betaalbare woningen in leefbare buurten. Mede dankzij deze ontwikkeling is dit een nog fijnere buurt geworden om gezond en gelukkig te wonen."

Eerder dit jaar werden de sleutels van 40 sociale huurappartementen aan het Paletplein uitgereikt. Vlakbij station Tilburg Reeshof worden 81 sociale huurwoningen gebouwd.