800e trein tussen Nederland en China

22 mei 2019

Er is een rechtstreekse treinverbinding voor goederenvervoer tussen Tilburg en China, de Chengdu-Tilburg-Rotterdam-Express. Die rijdt vanaf 2016. De 800e trein tussen Chengdu en Tilburg vertrok op dinsdag 21 mei.

Het vertrek van de trein werd gevierd bij Railport Brabant. Daarbij waren vertegenwoordigers van de GVT Group of Logistics, de Chinese treindienst CDiRS en de gemeente aanwezig. Ze spraken af om de samenwerking verder te verbeteren. De Chengdu-Tilburg-Rotterdam-Express rijdt 3 x per week in 15 dagen via Kazachstan en Moskou tussen beide steden.

Floreren

Burgemeester Theo Weterings: "Dankzij deze treinverbinding floreert de logistieke sector in de regio als nooit tevoren." Dit blijkt ook, aangezien de regio Tilburg-Waalwijk onlangs werd uitgeroepen tot logistieke hotspot nr.1 van Nederland. Ook China ziet een verdere samenwerking wel zitten. "De regio heeft veel potentie in de ontwikkeling van weg naar spoorweg, wat erg belangrijk is voor de reductie van CO2."

Chengdu is een hard groeiende stad in China, een belangrijk centrum voor ondernemers, logistiek en transport. Tilburg onderhoudt nauwe banden met Chengdu, gelegen in de provincie Sichuan.