5 jaar Global Goals: samen voor een betere wereld

21 september 2020
Muurschildering op de Christoffel

De Verenigde Naties heeft Global Goals: doelen om van de wereld een betere plek te maken. Op 25 september bestaan de Global Goals 5 jaar. Tilburg staat daar bij stil met verschillende activiteiten.

De Global Goals gaan over uitdagingen als armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Uitdagingen waar ook in Tilburg veel aandacht voor is. 

Tour de Global Goals

Op zaterdag 26 september is jong en oud welkom bij de Tour de Global Goals: een fietstocht inclusief speurtocht langs verschillende locaties. De tocht geeft een kleurrijk beeld van de vele Tilburgse wereldburgers die actief zijn. Verder is er een goodiebag met duurzame producten samengesteld, is er aandacht voor klimaatvriendelijke tuinen en kan iedereen de hele week al online meedoen om verspilling tegen te gaan.

Een gezonde en duurzame toekomst

Op 25 september wordt de Global Goals-vlag gehesen en gaan jongeren van het Theresialyceum in gesprek met o.a. wethouder Esmah Lahlah van Mondiale Bewustwording. Lahlah: "We willen nog meer Tilburgers actief betrekken bij dit onderwerp, jong een oud. In Tilburg doet iedereen ertoe, kan iedereen mee en blijft niemand achter. Dat vinden we hier belangrijk en natuurlijk ook voor in de rest van de wereld. Meer dan ooit merken we dat het nodig is om over de verschillen, die er ook zijn, heen te stappen en samen te gaan staan. En dat mensen ook bereid zijn om op te staan voor een gezonde en duurzame toekomst, zonder  discriminatie of racisme. Dát ís mondiale bewustwording."

Wereldburgers

Tilburgers zijn wereldburgers: veel Tilburgers realiseren zich dat wat we doen in onze stad, gevolgen heeft voor andere delen van de wereld en voor de toekomst van onze planeet. De stad kent een rijke mix aan initiatieven en organisaties, die laten zien dat de wereld in het hart van Tilburg zit. Zo onderhoudt Tilburg warme banden over de hele wereld, van Zuid-Afrika tot Vietnam en zoveel meer plekken. Deze banden dragen bij aan wat daar gebeurt, en brengen wat daar gebeurt mee naar hier. Zo wordt ook onze eigen stad kleurrijker en kansrijker. Neem bijvoorbeeld de prachtige muurschilderingen die er zijn gekomen dankzij de Stedenband Tilburg-Matagalpa. Rondom de viering van 5 jaar Global Goals komen veel van de Tilburgse organisaties samen in beweging om aandacht te vragen voor mondiale bewustwording.

  • Volg de Facebookpagina Tilburg4GlobalGoals en lees meer over de activiteiten en de betrokken initiatieven