Aanleg rotonde Stappegoorweg eerder van start

24 april 2020
Kruispunt Stappegoor

Het kruispunt Stappegoorweg / Tatraweg / Eifelweg (ter hoogte van Campus 013) wordt vervangen door een rotonde. De voorbereidende werkzaamheden beginnen 4 mei.

Een rotonde verbetert de verkeersveiligheid voor het vele fiets- en autoverkeer dat hier dagelijks passeert. De werkzaamheden duren in totaal 10 weken en waren oorspronkelijk gepland in en rond de zomervakantie. Dan is er minder verkeer. Omdat de scholen vanwege de coronacrisis tijdelijk gesloten zijn is de planning aangepast. De voorbereidende werkzaamheden zoals het leggen van kabels en leidingen beginnen eerder, vanaf 4 mei a.s. Deze werkzaamheden duren 4 weken. De overige werkzaamheden zijn in de zomervakantie. Deze werkzaamheden duren 6 weken.

Fietsers rijden om

Tijdens de voorbereidende werkzaamheden in mei wordt het fietsverkeer omgeleid, zodat het autoverkeer niet omgeleid hoeft te worden. Op enkele momenten wordt een deel van de weg afgezet. Dit kan voor enige vertraging zorgen. Tijdens de werkzaamheden in de zomervakantie is de kruising van 13 juli t/m 23 augustus 2020 afgesloten voor al het verkeer.