Aanpassingen bocht Sweelincklaan

08 oktober 2020
Apparatuur om asfalt op te ruwen

Afgelopen weken waren er een aantal ernstige ongevallen in de bocht van de Sweelincklaan, ter hoogte van de Sullivandreef en het Joplinpad. De gemeente heeft de locatie bekeken en past de situatie aan.

Er zijn inmiddels extra borden geplaatst om de automobilisten te waarschuwen voor een scherpe bocht en de situatie te verduidelijken. Ook de adviessnelheid aangepast naar 30 km/uur. 

Maandag 5 oktober is de stroefheid van het asfalt in de bocht gemeten. Op basis van deze meting is besloten om het asfalt van de Sweelincklaan op te ruwen tussen de Jac. Van Vollenhovenstraat en de Vlashoflaan. Deze werkzaamheden starten vrijdag 9 oktober om 09:00 uur en duren de hele dag. De werkzaamheden worden uitgevoerd met een rijdende afzetting. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden. 

Naast het plaatsen van de extra borden en het opruwen van de rijbaan plaatst de gemeente binnenkort ook een houten vangrail in de bocht. Verder gaat de gemeente kijken of het mogelijk is om het asfalt op de hele Sweelincklaan in 2021 te vervangen.