Aanslag gemeentelijke belastingen

15 februari 2020
Briefjes geld tellen

Inwoners krijgen eind februari het aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen. Digitaal in de Berichtenbox van MijnOverheid, of op papier.

Tilburg is al jaren voordelig om te wonen qua woonlasten. Van de 40 Nederlandse gemeenten met meer dan 90.000 inwoners is alleen Den Haag voordeliger dan Tilburg. Dat blijkt uit onderzoek van het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO).

WOZ-bezwaar

Is uw WOZ-waarde te hoog of te laag? Maak dan zelf bezwaar bij de gemeente, en laat dit niet doen door een bedrijf dat zegt dat ze dit gratis doen. Dit soort bedrijven doen het niet gratis. Zij worden betaald van uw belastinggeld. Stel dat uw WOZ-waarde na hun standaard bezwaar bv. 20.000 euro lager wordt, dan wordt uw maandbedrag ongeveer 1,70 euro lager. De gemeente moet het bedrijf wel een vergoeding betalen tot ruim 700 euro. Dit heeft in 2019 de Nederlandse gemeenten ruim 9 miljoen euro gekost. Dit geld geven wij liever uit aan belangrijke dingen voor onze inwoners. Zoals goede wegen en straatverlichting. Ook is afgelopen jaren gebleken, dat bezwaren van deze bedrijven minder succesvol zijn dan wanneer u het zelf invult. U weet natuurlijk zelf ook het meeste van uw eigen huis. Maak dus zelf bezwaar met ons eenvoudige bezwaarformulier, bel ons via 542 8008, of loop gewoon even binnen bij Stadskantoor 2 aan Koningsplein 8. Medewerkers helpen bij het maken van bezwaar. De gemeente wil net als u graag dat de WOZ-waarde klopt.

Digitale aanslag

De gemeente stuurt, net als de Belastingdienst, steeds meer post digitaal via MijnOverheid. In Tilburg heeft al ongeveer 50 procent van de inwoners een account op MijnOverheid. Inwoners krijgen een e-mail als er een bericht voor ze klaarstaat in de Berichtenbox van MijnOverheid. Op deze site is post makkelijk terug te vinden, zonder een eigen archief bij te houden. Post digitaal ontvangen, bespaart papier. Wie voortaan ook post digitaal wil ontvangen, gaat naar de website mijn.overheid.nl om de Berichtenbox te activeren.

Op de pagina betalen gemeentelijke belastingen op deze website en in Stadsnieuws van donderdag 20 februari staat alle uitleg over automatische incasso, afvalstoffenheffing, onroerendzaakbelasting, hondenbelasting en kwijtschelding.