Aanvragen Lintjesregen 2022 mogelijk

30 april 2021
De dozen met de onderscheidingen op een stapel

Mensen met bijzondere verdiensten voor de samenleving kunnen in aanmerking komen voor een koninklijke onderscheiding. Iedereen kan een ander voordragen voor deze blijk van waardering. Verzoeken voor de Lintjesregen van 2022 moeten 1 juli 2021 bij de burgemeester zijn ingediend.

Veel mensen kennen wel iemand die een lintje verdient, want overal in Nederland zetten mensen zich in voor onze maatschappij. Dit gebeurt vaak zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid. De meeste onderscheidingen worden toegekend tijdens de algemene gelegenheid ofwel: de Lintjesregen. In 2022 is Lintjesregen op dinsdag 26 april. Het is ook mogelijk om in de loop van het jaar een verzoek voor een onderscheiding in te dienen. Dat kan bij een bijzondere gelegenheid, zoals een jubileum of afscheid. In dergelijke gevallen moet een verzoek minstens 6 maanden voor de datum van eventuele uitreiking bij de burgemeester zijn ingediend.

Vragen of meer informatie

Meer informatie staat op de website lintjes.nl en op de pagina Onderscheidingen op deze site tilburg.nl. Hier staat ook hoe iemand voorgedragen kan worden. Neem bij  vragen contact op  met de medewerkers Kabinet, Representatie en Events van de gemeente Tilburg via telefoonnummer 013 - 542 92 98 of via e-mail kabinet@tilburg.nl.