Aanvragen voor lintjesregen 2023 indienen voor 1 juli 2022

04 mei 2022

Mensen met bijzondere verdiensten voor de samenleving kunnen in aanmerking komen voor een koninklijke onderscheiding. Iedereen kan een ander voordragen. Verzoeken voor de Lintjesregen van 2023 moeten 1 juli 2022 bij de burgemeester zijn ingediend.

De dozen met de koninklijke onderscheidingen

Veel mensen kennen wel iemand die een lintje verdient, want overal in Nederland zetten mensen zich in voor onze maatschappij. Dit gebeurt vaak zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid. De meeste onderscheidingen worden toegekend tijdens de algemene gelegenheid ofwel: de Lintjesregen. In 2023 is Lintjesregen op woensdag 26 april. Het is ook mogelijk om in de loop van het jaar een verzoek voor een onderscheiding in te dienen. Dat kan bij een bijzondere gelegenheid, zoals een jubileum of afscheid. In zulke gevallen moet een verzoek minstens zes maanden voor de datum van eventuele uitreiking bij de burgemeester zijn ingediend.

Lintjes.nl

Meer informatie staat op: lintjes.nl. Hier is ook te lezen hoe inwoners iemand kunnen voordragen. Voor vragen kunnen inwoners contact opnemen met de medewerkers Kabinet, Representatie en Events van de gemeente Tilburg via telefoonnummer 013 - 542 92 98 of via e-mail kabinet@tilburg.nl.