Aanvragen voor lintjesregen 2024 indienen voor 1 juli 2023 

05 mei 2023

Mensen met bijzondere verdiensten voor de samenleving kunnen in aanmerking komen voor een koninklijke onderscheiding. Iedereen kan een ander voordragen voor deze blijk van waardering. Een aanvraag sturen voor de Lintjesregen van 2024 kan tot uiterlijk 1 juli 2023. 

Veel mensen kennen wel iemand die een lintje verdient, want overal in Nederland zetten mensen zich in voor onze maatschappij. Dit gebeurt meestal zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid. De meeste onderscheidingen worden toegekend tijdens de algemene gelegenheid ofwel: de Lintjesregen. In 2024 is Lintjesregen op vrijdag 26 april. Het is ook mogelijk om in de loop van het jaar een verzoek voor een onderscheiding in te dienen. Dat kan bij een bijzondere gelegenheid, zoals een jubileum of een afscheid. In zulke gevallen moet een verzoek minstens 6 maanden voor de datum van eventuele uitreiking bij de burgemeester zijn ingediend. 

Lintjes.nl 

Meer informatie staat op de website lintjes.nl en op de pagina 'koninklijke onderscheidingen' op deze site. Hier staat ook hoe inwoners iemand kunnen voordragen. Voor vragen kunnen inwoners contact opnemen met de medewerkers Kabinet, Representatie van de gemeente Tilburg via telefoonnummer 013 - 542 92 98 of via e-mail kabinet@tilburg.nl.