Activiteiten voor jeugd deze carnavalsvakantie

15 februari 2021
Jongeren rijden op steps in het Spoorpark

De coronamaatregelen vragen veel van iedereen, ook van jongeren. Daarom hebben diverse partijen een programma opgezet met coronaproof activiteiten voor kinderen en jongeren tot ongeveer 27 jaar. 

Een actueel overzicht van activiteiten tijdens de carnavalsvakantie is te vinden op de website van het Jongerenpunt.

Positief blijven

De samenwerkende partijen willen jongeren helpen om perspectief op de toekomst te houden. Om positiviteit te brengen. Daar hebben jongeren elkaar voor nodig. En daar helpt sport, bewegen en ontmoeten bij. Met het organiseren van zoveel mogelijk activiteiten zorgen we dat jongeren onderling contact houden. Deze activiteiten vinden voor het grootste deel fysiek op locatie plaats, maar ook online. Van een masterclass koken tot een spelletjesmiddag en van samen online gamen tot een digitale dance party. En er zijn activiteiten met een carnavalesk tintje. Het overgrote deel van de activiteiten is gratis, aanmelden is (meestal) noodzakelijk. 

Aanbod buiten vakanties

Buiten de schoolvakanties organiseren we ook activiteiten, onder andere vanuit R-Newt, de buurtsportcoaches en Avondje Uit. De activiteiten buiten de vakanties breiden we verder uit. Hou hiervoor de pagina van het Jongerenpunt in de gaten.

Bereikbaarheid jongerenwerkers

Juist in deze periode is de bereikbaarheid van jongerenwerkers van groot belang. De jongerenwerkers zijn volop op straat te vinden. Maar kinderen en jongeren kunnen ook contact met ze opnemen via telefoon, mail, WhatsApp en via social media. Voor advies, een praatje, een luisterend oor of om mee te denken over een coronaproof activiteit die ze eventueel zélf willen organiseren.