Afsluiting Week tegen Kindermishandeling

22 november 2019
Activiteit op de Westermarkt in Week tegen Kindermishandeling

Een van de activiteiten in de Week tegen Kindermishandeling was op 22 november op de Westermarkt. Daar konden bezoekers hun ervaringen en gedachten over kindermishandeling delen.

Dat deden ze door ze op textiel te schrijven. Zo werd letterlijk de vuile was buiten gehangen. Tijdens andere bijeenkomsten voor bestuurders, inwoners en professionals in de Week tegen Kindermishandeling is ook 'vuile was' verzameld. Op de Westermarkt werd daarover met bezoekers gesproken. Deze activiteit was in samenwerking met Stichting Praat.

Opbrengsten

De landelijke Week tegen Kindermishandeling is nog tot en met zondag 24 november. Wethouder Marcelle Hendrickx, voorzitter van de Taskforce kindermishandeling, presenteerde de opbrengsten van de week op 22 november in de LocHal. Met het einde van de week is de aandacht die voor dit onderwerp is nog niet voorbij. De gemeente lanceert o.a. een campagne via Instagram speciaal voor jongeren. Deze campagne is door jongeren uit de regio ontwikkeld.

Kindermishandeling is niet altijd even duidelijk herkenbaar. Het gaat niet alleen om fysiek geweld maar het kan ook gaan om verwaarlozing, uitschelden of kleineren. En het treft gemiddeld 1 kind per schoolklas. Daarom is het belangrijk dat mensen dit leren te herkennen, weten wat ze kunnen doen en waar ze hulp kunnen vragen. In de Week tegen Kindermishandeling is er aandacht voor de aard en omvang van het probleem en vooral ook voor wat we kunnen doen om kindermishandeling terug te dringen.

Meer informatie over het herkennen van signalen van kindermishandeling en wat je zelf kan doen? Kijk op zorgenomeenkind.nl.