Alles over verduurzamen op nieuwe site

07 oktober 2021
De startpagina van de website duurzamertilburg.nl

Voor iedereen in de gemeente Tilburg die wil verduurzamen is er een nieuwe website: duurzamertilburg.nl. Met veel informatie, tips, advies, regelingen en inspiratie. Zo wordt het makkelijker om duurzame stappen te zetten, klein of groot. Want iedere stap telt. 

Op de gemeentelijke website duurzamertilburg.nl staat alle informatie om aan de slag te gaan met je huis, tuin, buurt, bedrijf, school of andere plek binnen de gemeente.

Tilburg klimaatneutraal in 2045

Het klimaat verandert. We merken nu al dat er vaker flinke regenbuien zijn, dat het op zomerse dagen echt heet wordt en dat we langere periodes van droogte hebben. We moeten onze omgeving daarop aanpassen en samenwerken om verdere klimaatverandering tegen te gaan. In 2045 wil Tilburg klimaatneutraal zijn. Dat betekent dat we overgaan op groene energie. In Nederland zijn afspraken gemaakt in het Klimaatakkoord. 

Wat doet de gemeente

Je leest op duurzamertilburg.nl ook wat de gemeente Tilburg zelf doet aan duurzaamheid en met wie we daarvoor samenwerken. We gaan minder energie gebruiken en woningen en gebouwen isoleren. Ook gaan we meer groene energie opwekken, bijvoorbeeld met zonneparken en windmolens. Daarnaast stoppen we geleidelijk met het gebruik van fossiele brandstoffen (aardolie, aardgas). We vergroenen de openbare ruimte op steeds meer plekken en zorgen ervoor dat overtollig regenwater de stad gemakkelijk uit kan en ergens wordt vastgehouden.

Aan de slag met je huis

Met het programma ‘Aan de slag met je huis’ helpt de gemeente Tilburg huiseigenaren op weg naar een energiezuinige woning. Bijvoorbeeld door het geven van energieadviezen en een regeling voor zonnepanelen. De informatie over ‘Aan de slag met je huis’ vind je ook op duurzamertilburg.nl.