Archeologieweekend

07 oktober 2019
Een archeoloog aan het werk. Kijk haar graven.

Hoe is het landschap in Tilburg ontstaan en wat was de invloed van de bewoners op de ontwikkeling ervan? Dit staat centraal tijdens de nationale archeologiedagen op 11, 12 en 13 oktober.

De Archeologiedagen brengen het verleden tot leven met honderden activiteiten door het hele land. Archeologie anno 2019 gaat verder dan vondsten of vindplaatsen. Archeologen van nu kijken naar het vroegere landschap en de relatie met de bewoners. In Tilburg kun je tijdens de Nationale Archeologiedagen onderzoeken hoe het landschap van Tilburg is ontstaan en wat de invloed van de bewoners was op de ontwikkeling ervan.

Lezingen

Op vrijdagavond 11 oktober is er een lezingenavond in het Natuurmuseum en op zaterdag 12 oktober zijn er allerlei buitenactiviteiten op Landgoed Bosch en Duin in Udenhout. Zondag 13 oktober organiseren de gezamenlijke heemkundige kringen van Midden-Brabant en de AWN (vereniging van de vrijwilligers in de archeologie) in Loon op Zand het archeologisch evenement ArcheoLoon 2019. Er is een expositie en er zijn diverse activiteiten. Het totale programma staat op archeologiedagen.nl.