Basisscholieren maken hanglamp van PET-flesjes

21 augustus 2019

PET-flesjes liggen vaak op straat en in de natuur. Slecht voor het milieu en het draagt niet bij aan een fijne leefomgeving. Basisscholieren gaan een hanglamp maken van 100% gerecyclede flesjes.

Basisschool Den Bijstere trapt deze week af met deelname aan  het project van PETnaarPRETmetLED. Er hebben zich inmiddels meer scholen aangemeld. Scholen kunnen zich nog steeds opgeven voor het project , een initiatief van de Genietgroep. Het project maakt mensen, vooral kinderen, ervan bewust dat afval de nieuwe grondstof is. Dat gebeurt door te laten zien dat je een eigen lamp kunt maken met petflesjes.  

Het is een uniek project om eigen petflesjes te recyclen. Samen met de kinderen maken de mensen van de Genietgroep in 3 stappen een ontdekkingstocht om hun eigen PET-flesjes te recyclen. Na de aftrapworkshops met informatie over recyclen, de rol van techniek en wat je allemaal kunt maken met creativiteit, volgt een ‘Recycle’-dag waarbij kinderen zelf aan de slag gaan. Als afsluiting is de onthulling van de schoolhanglamp die gemaakt is van eigen petflesjes.

De gemeente Tilburg maakt het mogelijk om dit project kosteloos aan te bieden aan de basisscholen in Tilburg. In het filmpje op YouTube vanPETnaarPRETmetLED een impressie van de activiteiten.

VanPETnaarPRET

VanPETnaarPRET wil op een positieve interactieve manier zoveel mogelijk mensen, vooral kinderen, bewust maken dat afval (in dit geval lege petflesjes) de grondstof is voor toekomstig nieuwe producten. De aanpak kenmerkt zich door de combinatie van vertellen, laten zien en vooral doen. Thema’s als duurzaamheid, techniek, gezondheid en creativiteit hebben hierin een plek. Een belangrijk uitgangspunt is plezier. Dit vergroot de impact en de kans op bewustwording en handelen.

www.vanpetnaarpret.nl