Basisschool De Vlashof wint verkeersquiz

06 februari 2020

In het Klasse Theater streden woensdag 5 februari verschillende groepen 7 en 8 van Tilburgse basisscholen voor de titel Beste Verkeersklas 2020. Na een spannende finale won De Vlashof.

De klas won een beker en een uitje naar het DAF museum. De andere deelnemende klassen van Basisschool Berkeloo, Basisschool Meander, Basisschool De Boemerang en Kindercampus Oculus kwamen net een paar punten tekort.

Kennis harder nodig dan ooit

Het verkeer wordt steeds drukker. Ruim 90% van de verkeersongevallen met lopende en fietsende kinderen gebeurt binnen de bebouwde kom en binnen een straal van 1 kilometer van huis. Daarom is de kennis van verkeersregels harder nodig dan ooit. Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseerde deze spannende en leerzame verkeersquiz voor leerlingen van groep 7 en 8 in opdracht van de gemeente Tilburg. Gestoken in gekleurde T-shirts streden de leerlingen in het Klasse Theater tegen elkaar. Aan de hand van 30 verkeersvragen werd de verkeerskennis getest door quizmaster Jerre Maas.

Gaaf spel

"Het was echt een gaaf spel, zeker nu we gewonnen hebben", merkt een van de leerlingen van de winnende school lachend op. Ook de leerkrachten zijn enthousiast over de interactieve aanpak: "Dit is een leuke manier om extra aandacht aan de verkeersregels te geven. En dat de leerlingen mee mogen doen aan een finale vinden ze leuk en spannend."

Wethouder Mario Jacobs (Slimme en Duurzame Mobiliteit) van de gemeente Tilburg reikte de prijs uit: "We willen dat onze kinderen veilig naar school kunnen fietsen. Om dat te realiseren investeren we in de infrastructuur, maar werken we óók aan het verminderen van onveilig verkeersgedrag. Dat doen we samen met de scholen, maar ook met landelijke organisaties zoals Veilig Verkeer Nederland."