Bestuursakkoord 'Gezond en gelukkig in Tilburg'

14 juni 2018
Voorkant van het bestuursakkoord 2018-2022

De nieuwe coalitie van beoogde wethouders van de gemeente Tilburg presenteerde zichzelf en het bestuursakkoord op donderdag 14 juni in een drukbezocht VerHalenHuis.

Tijdens de bijeenkomst kwamen zowel de onderhandelaars als formateur Hans Dieteren aan het woord. Dieteren lichtte de totstandkoming van het document toe en gaf aan tevreden terug te kijken op het formeringsproces: "Ik kan wel zeggen dat we gezamenlijk goed zijn uitgekomen met het akkoord, in een goede sfeer. Er is veel moeite gedaan om de dossiers die in de stad leven onder de aandacht te brengen in het bestuursakkoord. Het is een akkoord op hoofdlijnen, waarmee impact beoogd wordt maar waarin ook ruimte is om de bewegingen met de stad en hopelijk de gehele gemeenteraad te bespreken. De onderhandelaars van de formerende partijen zetten de inhoud van het bestuursakkoord uiteen, dat opgebouwd is aan de hand van  vier thema's: Inclusieve stad, Vitale stad, Duurzame stad en Samen en zichtbaar. Download het volledige bestuursakkoord.

Aan het eind van de bijeenkomst was er gelegenheid om kennis te maken met het nieuwe team van beoogde wethouders. Zij werden bevraagd op persoonlijke en bestuurlijke ambities tijdens een interview.

Installatie

Op maandag 18 juni wordt het akkoord in de gemeenteraad besproken tijdens een extra raadsvergadering. Aansluitend worden de wethouders geïnstalleerd. De beoogd wethouders zijn: Berend de Vries en Marcelle Hendrickx (D66), Mario Jacobs (GroenLinks), Oscar Dusschooten (VVD), Erik de Ridder (CDA) en Esmah Lahlah. Daarmee bestaat het college van de gemeente Tilburg de komende jaren naast burgemeester Theo Weterings uit 6 wethouders.